Προσφυγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών κατέθεσε ένα σωματείο που είναι τακτοποιημένο στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και αιτείται εξαίρεσης των παράτυπα ενταγμένων σωματείων στον εκλογικό κατάλογο ή αναβολή των εκλογών που είναι προγραμματισμένες για την Κυριακή 12/9.

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης της ΕΟΚ είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν την προσεχή Κυριακή 12/9 ωστόσο ένα σωματείο που είναι τακτοποιημένο στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και φέρεται να πρόσκειται στην παράταξη «Πρώτα το Μπάσκετ» με επικεφαλής τον Παναγιώτη Φασούλα κατέθεσε προσφυγή στο Πρωτοδικείο, ζητώντας ακύρωση των δικαστικών αποφάσεων περί δικαιώματος ψήφου των 73 σωματείων.

Η παραπάνω κίνηση, η οποία προκάλεσε την άμεση αντίδραση των έτερων υποψηφίων για την προεδρία της ΕΟΚ, του Άγγελου Παπανικολάου και του Βαγγέλη Λιόλιου στηρίζεται στο γεγονός πως πολλά από τα 73 επιπλέον σωματεία που έχουν δικαστικές αποφάσεις να λάβουν μέρος στη διαδικασία, παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις. Όπως για παράδειγμα ο Φλοίσβος Παλαιού Φαλήρου και ο Α.Ο. Κύμης που δεν έχουν καμία δραστηριότητα στο άθλημα του μπάσκετ.

Παρεμπιπτόντως, από τα 73 σωματεία που μπήκαν στους εκλογικούς καταλόγουν, τα 11 είναι στο Μητρώο και από τα υπόλοιπα 62, τα 27 δεν έχουν ενταχθεί ενώ τα 35 έχουν απλώς υποβάλλει αίτημα για να καταθέσουν τα απαραίτητα χαρτιά ένταξης σε αυτό. Επίσης, οι προσωρινές διαταγές με τις οποίες εντάσσονται στον εκλογικό κατάλογο αποτελούν προσωρινή δικαστική προστασία. Η κύρια δίκη των ασφαλιστικών μέτρων θα εκδικαστεί τον Νοέμβριο του 2021, δηλαδή μετά τις… εκλογές της ΕΟΚ.

Πηγή: gazzetta.gr