Χαρούμενος για όσα πέτυχε στον πάγκο του Ολυμπιακού δήλωσε ο Μίτσελ, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, πως άξιζε να ολοκληρώσει το έργο του στην ομάδα. Ο πρώην τεχνικός των «ερυθρόλευκων», μιλώντας στη Nova, απάντησε σε όλα τα θέματα κάνοντας παράλληλα τον απολογισμό της θητείας του.

Αφού εξέφρασε την αγάπη του για τον Πειραιά και την ομάδα, ξεκαθάρισε πως είχε άριστες σχέσεις με το Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ διέψευσε τη φημολογία που τον ήθελε να μην μιλιέται με τον Κριστιάν Καρεμπέ. Συνεχίζοντας, υπερασπίστηκε τις επιλογές του στην ενδεκάδα, ενώ απάντησε για τις περιπτώσεις των Κασάμι-Αφελάι, τονίζοντας πως δεν ήταν δικές του εισηγήσεις σε αντίθεση με τον Ρομπέρτο.

Εν συνεχεία αφού εμφανίστηκε σίγουρος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό, ξεχώρισε τον Γιάννη Μανιάτη, σαν φυσικό ηγέτη του ρόστερ.

Παράλληλα, δήλωσε πως δεν υπάρχει πρόταση από την ΕΠΟ για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής και πως στην Ελλάδα θα επέστρεφε μόνο για τους Πειραιώτες.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη Nova:

– Για τους Αφελάι-Κασάμι και τις επιλογές του στην ενδεκάδα:
«Πάντα το λέω και δεν αλλάζει αυτό, πως πιο σημαντικός είναι ο ποδοσφαιριστής και όχι ο προπονητής σε μία ομάδα. Ποτέ δεν έχω μιλήσει άσχημα για τους ποδοσφαιριστές αυτοί είναι οι πιο σημαντικοί.

Αυτό που λένε ότι εγώ έφερα τους Αφελάι και Κασάμι δεν είναι έτσι, εγώ δέχτηκα να έρθουν. Μου είπε κάποιος από τον σύλλογο πως έχουμε την πιθανότητα να πάρουμε τον Αφελάι, δεν είναι το ίδιο με την περίπτωση Ρομπέρτο που τον ζήτησα εγώ. Το ίδιο ισχύει και για τον Κασάμι. Το ότι έπαιζαν ή δεν έπαιζαν είναι δικές μου επιλογές. Όταν είσαι παίκτης του Ολυμπιακού έχει υποχρεωμένος να παίζεις και να νικάς.

Αφού μπορούσαν να παίξουν στο Τσάμπιονς Λιγκ γιατί δεν το έκαναν στο πρωτάθλημα; Την ενδεκάδα την φτιάχνει… ο παίκτης (με την παρουσία του και την εικόνα του).

Η περίπτωση του Αφελάι είναι διαφορετικό ζήτημα. Ήταν απόφαση πως θα μπορούσαμε να πούμε πως την πήρε όλο το τιμ».

– Για τη σημασία των μεγάλων νικών στην Ευρώπη:
«Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον Ολυμπιακό που μου έδωσε την ευκαιρία γιατί ήταν μεγάλο στοίχημα για εμένα. Όταν είχα παρουσιαστεί είχα πει πως θέλω να φέρω λίγο πιο ψηλά την ομάδα και μαζί να προωθηθώ και εγώ. Πρέπει να βάλουμε κατά νου πως από την στιγμή που ήρθα ο Ολυμπιακός προόδευε στην Ευρώπη. Είμαι υπεύθυνος για το κακό… αλλά και για το καλό. Φεύγω γεμάτος και κερδισμένος. Συναντώ ανθρώπους και από άλλες ομάδες που δεν μιλούν μόνο για την παρουσία μου στον Ολυμπιακό, αλλά και για αυτά που έχω πει στο ελληνικό πρωτάθλημα»

– Για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού:
«Με το Βαγγέλη Μαρινάκη μιλούσαμε συχνά και είχαμε οικειότητα. Σίγουρα αισθάνομαι τυχερός, έμαθα πάρα πολλά γιατί όταν δουλεύεις εκτός Ισπανίας, πρέπει να μάθεις την νοοτροπία του λαού και την κουλτούρα. Εξαιρετικές οι σχέσεις μου με τον Μαρινάκη από την αρχή μέχρι το τέλος. Και ξέρω πως όποια απόφαση πήρε την πήρε για το καλό της ομάδας. Ήταν η πρώτη φορά που δεν είναι υπέρ μου η απόφαση, ενώ τις υπόλοιπες ήμασταν κοντά και είχαμε σχεδόν την ίδια άποψη».

– Για τον Κριστιάν Καρεμπέ:
«Είναι ψέμα η αναφορά των ισπανικών Μέσων, πως υπήρχε κακή σχέση με τον Καρεμπέ και με ενόχλησε αυτό. Δεν θα μπορούσα να έχω κακή σχέση μαζί του και επαναλαμβάνω πως είχα εξαιρετικές σχέσεις και με τον Γενικό Διευθυντή και με τον πρόεδρο της ομάδας»

– Για τις σχέσεις του με συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές:
«Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον Κασάμι. Δεν πήρα μόνος μου την απόφαση στην περίπτωση Αφελάι. Καλό παιδί, καλός άνθρωπος δουλευταράς αλλά πρέπει να μάθει (σ.σ Κασάμι), ενώ ο Αφελάι πιστεύει ότι τα ξέρει όλα.

Δούλευα πάρα πολύ καλά με τον Χολέμπας, δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα. Ο Αβραάμ αποφάσισε να φύγει μόνος του, όπως και οι Τζεμπούρ – Αμπντούν. Ήταν καθαρά αποφάσεις αθλητικές και ήταν συνολικές οι αποφάσεις για έναν σύλλογο με το μέγεθος του Ολυμπιακού».

– Για το τετ-α-τετ που είχε με τον Περέιρα στου Ρέντη:
«Του ευχήθηκα καλή τύχη και να φέρει καλά αποτελέσματα για είναι πλέον προπονητής της ομάδας μου. Τον προειδοποίησα πως θα του ασκήσω κριτική αν πάει κάτι στραβά (σ.σ γέλια). Τον στηρίζω. Έχουμε διαφορές με τους προηγούμενους προπονητές και έτσι συμβαίνει στο μοντέρνο ποδόσφαιρο. Πάντα το κοινό στο Καραϊσκάκη θέλει να παίζουμε επιθετικά και νομίζω πως έτσι θα παίξει και με τον Περέιρα».

– Για το αν θα πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός:
«Σίγουρα».

– Για τον ΠΑΟΚ:
«Σίγουρα θα τον πάρουμε τον τίτλο»

– Για το Europa:
«Πιστεύω ότι μπορεί να πάει καλά η ομάδα στο Γιουρόπα Λιγκ. Είναι μια καλή ευκαιρία η Ντνιέπρ για να προχωρήσει ο Ολυμπιακός»

– Για τον Ρομπέρτο:
«Θέλω να του δώσω συγχαρητήρια για την δουλειά που έκανε. Πάντα έχουμε τη συνήθεια να δίνουμε συγχαρητήρια για αυτούς που βάζουν τα γκολ, όμως όλοι συμβάλλουν»

– Για τους έλληνες ποδοσφαιριστές:
«Πιστεύω στους έλληνες ποδοσφαιριστές πάρα πολύ. Είναι μαχητές, όπως έδειξαν και στο Μουντιάλ. Το πρόβλημα είναι πάντα πως το κοινό ζητάει ξένους, όμως πρέπει να στηρίζεις και τα δικά σου παιδιά. Η πρόσληψη του Γεωργάτου στις ακαδημίες έχει βοηθήσει πάρα πολύ και το σύστημα λειτουργεί πολύ καλά».

– Για την Εθνική:
«Δεν θέλω να δίνω τροφή για φήμες. Δεν υπάρχει κανένα επίσημο ενδιαφέρον και δεν νομίζω κιόλας να με πάρουν»

– Για άλλες ομάδες στην Ελλάδα:
«Θα ήταν μια έλλειψη σεβασμού. Είναι σα να πήγαινα στην Μπαρτσελόνα, που δεν πρόκειται να συμβεί. Σέβομαι όλες τις ομάδες, αλλά δεν θα ήταν σωστό απέναντι στον Ολυμπιακό. Δεν θέλω να παρεξηγηθώ αλλά πρέπει να είμαι ειλικρινής. Με βοήθησε πολύ ο Πειραιάς, στην καριέρα και τη ζωή μου. Νιώθω Ολυμπιακός και αυτό δεν αλλάζει»

– Για το Μανιάτη:
«Είχαμε μια σχέση πατέρα και γιου. Είναι ο τυπικός έλληνας ποδοσφαιριστής, που συνδυάζει δύναμη και πάθος. Είναι ηγέτης και είναι τυχερός ο Ολυμπιακός που τον έχει στο ρόστερ του. Πρέπει να το πιστέψουν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές πως είναι οι ηγέτες γιατί έτσι όπως είναι ο Ολυμπιακός, φαίνεται πως ξεχωρίζουν οι ξένοι. Οι ξένοι θα φύγουν, όμως οι Έλληνες μένουν»

Κλείνοντας είπε: «Άξιζα να ολοκληρώσω το έργο μου στον Ολυμπιακό».

Πηγή: sport-fm.gr