Επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες που υπήρχαν, οι τρεις από τους τέσσερις γυμναστές μας που μετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης της Γλασκώβης εξασφάλισαν την παρουσία τους στους τελικούς. Στο τελευταίο τουρνουά της σειράς του Παγκοσμίου Κυπέλλου που άνοιξε την Παρασκευή (19/11) την αυλαία του στην σκωτσέζικη πόλη, οι πρωταθλητές μας έκαναν για μια ακόμη φορά το καθήκον τους. Ακόμη και ο Λευτέρης Κοσμίδης, ο οποίος αν και αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού στη μέση από την προηγούμενη εβδομάδα, αγωνίστηκε κανονικά στις ασκήσεις εδάφους, συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία των προκριματικών με 15.275 βαθμούς.

Έτσι δεν αποκλείεται μαζί με το χάλκινο που θα του απονεμηθεί το Σάββατο (20/11), λόγω της τρίτης θέσης που κατέλαβε στη Στουτγκάρδη την περασμένη εβδομάδα, να φύγει με ένα ακόμη μετάλλιο από τη Γλασκώβη.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εμφάνισή μου. Τα πήγα καλύτερα από ό,τι την περασμένη εβδομάδα στην Στουτγάρδη και ελπίζω να κάνω κάτι ανάλογο και στον τελικό. Την απόφαση να αγωνιστώ την πήρα το βράδυ της Πέμπτης, αφού προηγουμένως είχα κάνει στο στάδιο των αγώνων την πρώτη μου ολοκληρωμένη προπόνηση έπειτα από μία εβδομάδα. Βοήθησε το γεγονός ότι το ταπί ήταν μαλακό και δεν είχα τόσο έντονη ενόχληση. Στον αγώνα, πάντως, πονούσα αρκετά και ακόμα περισσότερο πονώ τώρα, πράγμα που είναι φυσιολογικό», δήλωσε αμέσως μετά το τέλος των προσπαθειών του ο Κοσμίδης.

Το παρών στους σαββατιάτικους τελικούς θα δώσει και ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος κατετάγη 7ος στον προκριματικό των κρίκων με 15,200 βαθμούς. Διπλή πρόκριση πανηγύρισε η Βάσω Μιλλούση, καθώς τερμάτισε 6η στους ασύμμετρους ζυγούς με 13.025β και 7η στη δοκό ισορροπίας με 13.125 βαθμούς, ενισχύοντας τις πιθανότητές της να παραμείνει μέσα στην πρώτη τετράδα της παγκόσμιας κατάταξης στα συγκεκριμένα όργανα.

Αντίθετα, ο Βλάσης Μάρας δεν μπόρεσε για μια ακόμη φορά να δείξει τις δυνατότητές του στο μονόζυγο, αφού είχε πτώση κατά τη διάρκεια του προγράμματός του, με αποτέλεσμα να περιοριστεί στη 16η θέση με 12.575 βαθμούς.
πηγή: gazzetta