Με τέσσερις αθλητές θα εκπροσωπηθούν τα γαλανόλευκα χρώματα στο τελευταίο τουρνουά της σειράς του Παγκοσμίου Κυπέλλου ενόργανης γυμναστικής, που θα διεξαχθεί το διήμερο, 19 και 20 Νοεμβρίου, στη Γλασκώβη. Στους αγώνες της σκωτσέζικης πόλης θα δώσουν το παρών, ο Βλάσης Μάρας, που θα αγωνιστεί στο μονόζυγο, η Βάσω Μιλλούση, η οποία θα λάβει μέρος στη δοκό ισορροπίας και στους ασύμμετρους ζυγούς, στοχεύοντας να παραμείνει μέσα στην πρώτη τετράδα της παγκόσμιας κατάταξης των συγκεκριμένων οργάνων, ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος έχει δηλωθεί στους κρίκους και ο Λευτέρης Κοσμίδης, του οποίου η συμμετοχή είναι αμφίβολη, λόγω του τραυματισμού του στη μέση.

Ο 19χρονος πρωταθλητής μετέβη στη Γλασκώβη, καθώς στη διάρκεια της διοργάνωσης θα γίνει η απονομή των μεταλλίων του προηγούμενου τουρνουά της σειράς στη Στουτγκάρδη, όπου είχε ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου στις ασκήσεις εδάφους.

«Η επιθυμία μου είναι να αγωνιστώ, αλλά στο μυαλό μου υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην πάρω μέρος, εφόσον δεν γίνεται αλλιώς. Την απόφαση θα την πάρω την Παρασκευή, μέσα στον προκριματικό, ανάλογα με το πώς θα είμαι εκείνη την στιγμή. Θέλω να αγωνίζομαι και να κυνηγώ τη διάκριση σε κάθε διοργάνωση που πηγαίνω, αλλά αυτή τη φορά προέχει κάτι άλλο, το να τερματίσω πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη και να πάρω το έπαθλο του κορυφαίου της χρονιάς», δήλωσε ο Λευτέρης Κοσμίδης.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γλασκώβης θα πάρουν μέρος αθλητές και αθλήτριες από 31 χώρες. Οι προκριματικοί των οργάνων θα γίνουν την Παρασκευή (15:00-20:30 ώρα Ελλάδας) και οι τελικοί θα διεξαχθούν το Σάββατο (15:30-20:00 ώρα Ελλάδας).
πηγή: gazzetta