Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία του ΚΟΑ, με επικεφαλής την πρόεδρό του, Κλέα Χατζηστεφάνου-Παπαέλληνα, τον αντιπρόεδρο Κλεάνθη Γεωργιάδη και το μέλος του ΔΣ Άντρη Σιάλου, σε συνέχεια της υπογραφής του Πρωτοκόλλου Αθλητικής Συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου που υπεγράφη στις 18 Νοεμβρίου 2014.

Βασικό θέμα συζήτησης στη συνάντηση ήταν η διαμονής των Κυπρίων αθλητών και αθλητριών που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, ενώ αντηλλάγησαν απόψεις για θέματα κοινού αθλητικού ενδιαφέροντος και επισημάνθηκαν τομείς περαιτέρω διεύρυνσης, εμβάθυνσης και βελτίωσης της διμερούς συνεργασίας, δεδομένης της έντονης αμοιβαίας βούλησης και των ισχυρών αδελφικών, ιστορικών και ακατάλυτων δεσμών των δύο κρατών.

Σε ό,τι αφορά την φιλοξενία των Κυπρίων αθλητών, ο κ. Ανδριανός ενημέρωσε την κ. Χατζηστεφάνου-Παπαέλληνα ότι η παραμονή τους στον Άγιο Κοσμά έχει εξασφαλιστεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015, ενώ θα εξεταστεί και περαιτέρω παράταση. Παράλληλα, εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις ώστε και μετά το πέρας της αθλητικής χρήσης των εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά να μην υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα με την διαμονή των Κυπρίων αθλητών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber