Ο Χένρικ Κάσπερτσακ είναι ο νέος προπονητής της Καβάλας στη θέση του Ντράγκαν Οκούκα. Ο Πολωνός τεχνικός τα βρήκε σε όλα με τους Αργοναύτες για συμβόλαιο συνεργασίας για τον επόμενο 1,5 χρόνο και από αύριο αναλαμβάνει και επίσημα τα νέα του καθήκοντα. Ο Κάσπερτσακ αναμενόταν σήμερα το βράδυ στην Καβάλα και αύριο πρόκειται να κάνει προπόνηση με τη νέα του ομάδα.

Όσον αφορά στον Οκούκα, το «διαζύγιο» των δύο πλευρών θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ώρες, οπότε και γίνει γνωστόν αν μαζί με τον Σέρβο τεχνικό θα επέλθει αλλαγή και στο υπόλοιπο τεχνικό τιμ.

Λίγα λόγια για τον Κάσπερτσακ

Ο 64χρονος Χένρικ Κάσπερτσακ ως παίκτης έχει αγωνιστεί σε ομάδες της Πολωνίας αλλά και στην Γαλλία. Τα χάιλαιτ της καριέρας του όμως ήταν με την Εθνική Πολωνίας. Με αυτήν έχει κατακτήσει την τρίτη θέση στο Μουντιάλ της Γερμανίας το 1974 και δύο χρόνια αργότερα πήρε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ.

Ως τεχνικός ξεκίνησε την καριέρα του από το 1979 στην Μετς. Έχει δουλέψει σε πολλές ομάδες στην Γαλλία αλλά σε αφρικανικές Εθνικές ομάδες. Η τελευταία του ομάδα ήταν η πολωνική Βίσλα Κρακοβίας.

Πηγή: gazzetta.gr