Την πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως προπονητής της ΑΕΚ παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης (16/06) ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός υποσχέθηκε σκληρή δουλειά, ενώ έδωσε το σύνθημα για επιθετικό ποδόσφαιρο, που «είναι στη φύση» του συλλόγου, ενώ τόνισε πως η ομάδα του οφείλει να πρωταγωνιστεί.

Ο 51χρονος προπονητής αναφέρθηκε στην προετοιμασία της Ένωσης, που ξεκινά άμεσα, αλλά και στις σχέσεις που θέλει να αναπτύξει με τους ποδοσφαιριστές του. Παράλληλα, μίλησε για τις προσθήκες που θα γίνουν στο ρόστερ, οι οποίες πρέπει να είναι ποιοτικές και να αναδειχθούν με τη σκληρή δουλειά.

Επιπλέον, ρωτήθηκε για την την περίπτωση του Νέναντ Κρίστιτσιτς, επιβεβαιώνοντας ότι ο συμπατριώτης του χαφ θέλει να επιστρέψει στη Σερβία, όμως «είναι ένα θέμα που θα το χειριστεί η διοίκηση», ενώ δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για τις μεταγραφικές υποθέσεις των Τζαβέλλα, Εντσάμ και Αραούχο. Παρόλα αυτά, υπογράμμισε την επιθυμία του να γίνουν οι όποιες προσθήκες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, λόγω και των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων που έρχονται.

Επίσης, ο Μιλόγεβιτς επισήμανε πως ο Πέτρος Μάνταλος «είναι ο πραγματικός και φυσικός ηγέτης αυτής της ομάδας», ενώ ξεχωριστή αναφορά έκανε και στον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, για τον οποίο είπε πως είναι «μεγάλο κεφάλαιο» για την Ένωση.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Βλάνταν Μιλόγεβιτς για:

Τα αγωνιστικά στοιχεία που θέλει να περάσει στην ομάδα: «Όλη αυτή η περίοδος είναι δύσκολη. Πρέπει να προσέχουμε με την Covid. Να έχουμε όλοι μία καλή συνεργασία. Είμαι πολλά χρόνια στην Ελλάδα και σαν ποδοσφαιριστής και σαν προπονητής. Το DNA της ΑΕΚ θέλει να βλέπει ένα ωραίο ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια. Δεν μπορώ να πω ότι θα παίζουμε έτσι ή αλλιώς. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα που πρέπει να πρωταγωνιστεί. Θα προσπαθήσουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Αυτό που μετράει πρώτα απ’ όλα είναι το αποτέλεσμα. Θα προσπαθήσουμε να το συνδυάσουμε. Θέλω πρώτα το καλό αποτέλεσμα».

Τι θα κάνει η ΑΕΚ στο πρώτο στάδιο προετοιμασίας στο Πήλιο: «Από την πρώτη ημέρα που ήρθα και έχω συζητήσει με τους ανθρώπους της ομάδας ήθελα να πάμε μαζί στο Πήλιο. Να είμαστε όλοι μαζί, να γνωρίσω όσο το δυνατόν καλύτερα τους παίκτες. μου αρέσει να έχω επικοινωνία με τους παίκτες. να τους έχω από κοντά. Σίγουρα αυτές τις ημέρες και οι παίκτες θα με μάθουν. Άλλα είναι αυτά που μπορείς να δεις στο γήπεδο κι άλλα εκτός. Είμαι άνθρωπος που τον ενδιαφέρουν οι σχέσεις. Σίγουρα θα γίνει αξιολόγηση. Θα έχουμε βέβαια και πολλές ελλείψεις».

Το «χτίσιμο» της νέας χρονιάς και τι θα πει στα αποδυτήρια στους παίκτες του: «Δεν θα κοιτάξω τι έγινε στο παρελθόν. Σίγουρα ήταν μία δύσκολη χρονιά απ’ όλες τις απόψεις. Θα έχουμε μία καινούργια αρχή. Θα μιλήσουμε με τους παίκτες, θα τους ακούσω. Δεν θέλω την αρνητική ενέργεια. Ξεχνάμε το παρελθόν και πάμε να δουλέψουμε. Πρέπει να καταλαβαίνουμε πρώτα απ’ όλα ότι είμαστε μία ομάδα με κόσμο, με τεράστια ιστορία. Όχι πολλά λόγια: μόνο να δουλέψουμε σκληρά. Δεν θέλω να μιλάμε για την περσινή χρονιά. Θέλω μόνο θετικά πράγματα απ’ όλους και να πιστεύουμε στη δουλειά μας».

Μιλόγεβιτς: «Θέλω παίκτες ποιοτικούς που θα μπορούν να βοηθήσουν»

Το αν τον ανησυχεί ο ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα και πού ποντάρει για την ΑΕΚ, δεδομένων και των μεταγραφών που θα γίνουν: «Αυτά που κοιτάω είναι τη δουλειά και την ομάδα μου. Σεβόμαστε όλες τις ομάδες. Δεν φοβάμαι όμως κανέναν. Να είστε σίγουροι γι’ αυτό. Πιστεύω στη δουλειά, την ομάδα και τους παίκτες μου. Αν ήμαστε σοβαροί δεν έχουμε λόγο να φοβόμαστε κανέναν. Κοιτάμε μόνο τη δουλειά μας. Για τα μεταγραφικά ξέρω τα πάντα. Ο σχεδιασμός είναι ζωντανό πράγμα. Αλλάζει συνεχώς. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά λόγια. Είμαστε σε συνεργασία όλοι μας. Έχουμε στόχους, ψάχνουμε. Αν ρωτήσεις έναν προπονητή που θέλει ενίσχυση θα σου πουν όλοι σε όλες τις θέσεις. Θέλω παίκτες ποιοτικούς που θα μπορούν να βοηθήσουν. Σίγουρα θέλουμε και νεαρούς παίκτες με στόχο το μέλλον. Από εκεί και πέρα, αν βρεθεί ένας καλός παίκτης κι αν μπορούμε -γιατί είναι πολλά πράγματα μέσα- θα αποκτηθεί».

Τo αν του χρόνου τέτοια ημέρα με τι θα είναι ευχαριστημένος από την πρώτη χρονιά του στην ΑΕΚ: «Θα μιλήσω ειλικρινά. Βλέπω το μέλλον, αλλά όχι τόσο. Αυτό που θα υποσχεθώ στο 100% είναι ότι θα δώσω τα πάντα μου. Θα δουλέψω σκληρά. Αγαπάω το ποδόσφαιρο. Εχω έρθει σε μεγάλη ομάδα. Ξέρω τι θέλουν από εμένα. Δεν μπορώ να υποσχεθώ κάτι παραπάνω».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα από την προηγούμενη σεζόν και ποιο το θετικό: «Μπορούμε να μιλάμε για ώρες. Ηταν σίγουρα δύσκολη χρονιά. Το ξέρετε και σας παρακαλώ πρέπει να με καταλάβετε δεν πρέπει να κοιτάμε το παρελθόν. Έχει καλούς παίκτες η ΑΕΚ. Τους πιστεύω και τους καταλαβαίνω. Έχουν τους ρόλους τους. Πρέπει να ξεχνάμε και να κοιτάμε θετικά τα πράγματα. Με τον πρόεδρο είχα μιλήσει 2-3 φορές να έρθω στην ΑΕΚ. Δεν έκατσε γιατί είχα συμβόλαιο. Είναι ένας άνθρωπος που τον ξέρω και απ’ έξω και τώρα δουλεύω μαζί του. Είναι έτοιμος να δίνει τα πάντα για την ΑΕΚ. Φτιάχνει το γήπεδο και σιγά-σιγά νομίζω θα τα πάμε καλά. Απ’ όσα έχουμε συζητήσει μου έχει πει πως κι αυτός δεν είναι ευχαριστημένος απ’ όσα έχει δει. Πιστεύω στη δουλειά μου, θα προσπαθήσω πάρα πολύ και θα δούμε τι θα γίνει».

Τους παίκτες που δεν υπολογίζονται στο ρόστερ: «Στο Πήλιο θα μας λείπουν 5-6 παιδιά που ήταν πέρυσι και ήταν στις Εθνικές. Με αυτούς τους παίκτες που έχουμε με αυτούς θα δουλέψουμε. Ξέρουμε τους στόχους μας και βλέπουμε ανάλογα στο μέλλον. Είναι πολύ δύσκολο τώρα να σας πω. Μπορεί για κάποιον παίκτη να έρθει πάρα πολύ καλή πρόταση και να τη μελετήσουμε. Είμαστε σε περίοδο μεταγραφών. Θέλω ποιότητα στο ρόστερ. Σίγουρα θα φέρουμε παίκτες που θα βοηθήσουν την ομάδα».

Το αν έχει στο μυαλό του το σύστημα της ομάδας και τι σφραγίδα θέλει να αφήσει στην ΑΕΚ, όταν θα φύγει: «Ακόμη δεν ήρθα για να πω ότι θα… φύγω! (γέλια) Οπου ήμουν υπήρξαν συνεργάσιμος. Θέλω σαν άνθρωπος να υπάρχει καλή συνεργασία με όλους. Τα αποτελέσματα θα δείξουν τα πάντα. Για το σύστημα, παίκτες μπορούμε να πάρουμε. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει χρόνος. Ερχονται και γρήγορα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ανάλογα με τον χαρακτήρα των παικτών θα πάρουμε την απόφαση που θα παίξουμε. Είναι πολλά που θα εξαρτηθούν. Οι μεταγραφές τελειώνουν τέλος Αυγούστου. Μπορεί να αλλάξουμε πράγματα. Θέλω να προσφέρω στην ΑΕΚ».

Το αν συμφωνεί με την τοποθέτηση Μελισσανίδη για 7 μεταγραφές και τις θέσεις: «Το συγκεκριμένο νούμερο είναι πάρα πολύ δύσκολο. Μπορεί να είμαστε λίγο παραπάνω, λίγο παρακάτω. Ο πρόεδρος και όλοι είναι αποφασισμένοι για συλλογική δουλειά. Ειμαι πολύ ευχαριστημένος! Θα δούμε το νούμερο. Μπορεί να είναι λιγότερες οι μεταγραφές, μπορεί περισσότερες. Κάθε προπονητής περιμένει πώς και πώς να τελειώσουν οι μεταγραφές και να μην ασχολούνται όλοι με αυτά. Θα δουλέψουμε για το καλύτερο της ομάδας. Δεν παίζει ρόλο το νούμερο».

Τον Νέναντ Κρίστιτσιτς και αν δεν υπολογίζεται: «Θα σας πω ξεκάθαρα: Με τον Κρίστιτσιτς μίλησα. Επιθυμία του είναι να γυρίσει στην πατρίδα του. Ξέρω έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Είναι θέμα της διοίκησης».

«Θα δώσουμε τα πάντα να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο της ομάδας»

Το μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΚ: «Σίγουρα ήταν δύσκολη χρονιά η τελευταία. Και σας παίκτης λάτρευα τον κόσμο. Η ΑΕΚ πέρασε πολλά. Γι’ αυτό είναι και μεγάλη ομάδα. Ο κόσμος λατρεύει την ομάδα και στις επιτυχίες και στις αποτυχίες. Ελπίζω πολύ συντομα να περάσει ο κορονοϊός και να έχουμε δίπλα μας τον κόσμο. Είναι δημιουργικοί. Πρέπει να πιστεύουν. Ξέρω ότι είναι δύσκολα. Χωρίς πολλά λόγια, εμείς θα δώσουμε τα πάντα να τους κάνουμε χαρούμενους».

Το αν σκέφτεται τον… ηλεκτρικό πάγκο της ΑΕΚ όπως είναι τα τελευταία χρόνια: «Δεν σκέφτομαι έτσι. Ξέρω η θέση του προπονητή είναι ιδιαίτερη και ένας προπονητής γίνεται καλός ή κακός από τα αποτελέσματα. Αγαπάω αυτή τη δουλειά. Ειμαι άνθρωπος που προσπαθώ. Μπορούμε να τα καταφέρουμε τα πάντα! Θέλω να δουλεύω με τους παίκτες μου, κάθε μέρα να κάνουμε ένα βήμα. Όλοι πρέπει να έχουμε μία θετική γραμμή και μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

Τους τρεις γύρους που πρέπει να κάνει στο Conference League και αν υπάρχει «συνταγή» επιτυχίας που είχε στον Ερυθρό Αστέρα: «Δεν υπάρχει μυστικό. Το θέμα είναι να έχεις όσους περισσότερους παίκτες έχεις στο ρόστερ. Είναι πολύ δύσκολα. Δεν υπάρχει χρόνος. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βλέπω την επόμενη προπόνηση. Μυστικό στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει. Ελπίζω να έχω στη διάθεσή μου τους περισσότερους παίκτες, να επιστρέψουν οι διεθνείς και να βάλουμε στην ομάδα αυτά που θέλουμε».

Τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι: «Είναι μεγάλο κεφάλαιο για την ΑΕΚ. Τεράστια προσωπικότητα. Καλή επιτυχία, υγεία να έχει και να πετύχει ό,τι κι αν κάνει. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο μέσα από την καρδιά μου. Είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος. Έδωσε τα πάντα στην ΑΕΚ αυτά τα πέντε χρόνια».

Τον Πέτρο Μάνταλο και την ανανέωσή του συμβολαίου του: «Είναι πραγματικός και φυσικός ηγέτης για την ομάδα. Σίγουρα κάθε παίκτης θέλει αυτοπεποίθηση. Θα του ζητήσω περισσότερες ευθύνες και στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια. Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν ότι δίνω μεγάλη βάση στις σχέσεις παικτών και τα αποδυτήρια. Χαίρομαι γιατί τον Πέτρο τον έχω αντιμετωπίσει ως αντίπαλος προπονητής. Ξέρω τι έχει δώσει, σίγουρα μπορεί παραπάνω. Είναι αρχηγός. Θα πάρει ευθύνες αγωνιστικές. Θα μιλήσω με τους παίκτες και θα τους εξηγήσω τι περιμένω απ’ αυτούς».

Το αν ονειρεύεται να κοουτσάρει την ΑΕΚ στο νέο γήπεδο: «Πάντα έχω όνειρα. Από εκεί και πέρα θα σας πω αν γίνουν πραγματικότητα τα όνειρα όταν πραγματοποιηθούν… Είμαι ρεαλιστής. Δεν το έχω επισκεφτεί το γήπεδο. Όταν θα έχω το χρόνο θέλω να πάω να το δω. Θέλω πώς και πώς να φτιαχτεί. Θα είναι πολύ καλό και για την Ελλάδα».

Τις υποθέσεις των Τζαβέλλα, Εντσάμ και Αραούχο: «Δεν μπορώ να δώσω κανένα στοιχείο. Το τιμ δουλεύει γενικότερα. Γράφονται γενικότερα ονόματα. Ονόματα γράφονται, μεταγραφές έχουμε. Όταν θα είναι επίσημα τα πράγματα θα μπορούμε να τα πούμε».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.