Ο Πέτερ Σμάιχελ έχει πάρει φόρα και αποκαλύπτει συνεχώς άγνωστες πτυχές γύρω από τα όσα συνέβησαν παράλληλα με την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στον αγωνιστικό χώρο του «Πάρκεν», κατά τη διάρκεια του αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία. Εκτός της αγωνίας της συζύγου του 29χρονου άσου, που θεώρησε πως τον είχε χάσει, αποκάλυψε και ένα είδος εκβιασμού της UEFA στον γιό του και τους συμπαίκτες του.

Ο παλαίμαχος αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της εθνικής Δανίας, πατέρας του νυν τερματοφύλακα των Σκανδιναβών, Κάσπερ, εξήγησε ότι οι διεθνείς της χώρας του δεν επιθυμούσαν την επανέναρξη του αγώνα με τη Φινλανδί,, μετά από αυτό που συνέβη στον συμπαίκτη τους. Ωστόσο, όπως σημείωσε, η UEFA απείλησε με ήττα 3-0 στα χαρτιά.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε στην εκπομπή «Good Morning Britain» για την ITV, όπου και τόνισε: «Είδα μία επίσημη ανακοίνωση από την UEFA που είπε ότι ακολουθούσαν τις συμβουλές του παίκτη, οι παίκτες επέμεναν να παίξουν, αλλά ξέρω ότι δεν είναι η αλήθεια».

«Στην πραγματικότητα, δόθηκαν τρεις επιλογές: η μία ήταν να παίξουν αμέσως τα τελευταία 50 λεπτά, η δεύτερη ήταν να παίξουν την επόμενη μέρα στις 12 και η τρίτη επιλογή ήταν να χάσουν με 3-0 στα χαρτιά. Ήταν λοιπόν η επιθυμία των παικτών να παίξουν; Είχαν πραγματικά μια επιλογή; Δεν νομίζω ότι την είχαν. Ακόμη και ο προπονητής μετάνιωσε σοβαρά για την επιστροφή των παικτών στο γήπεδο», συνέχισε.

«Είναι πολύ δύσκολο να πούμε ακριβώς ποιος θα είναι ο μακροπρόθεσμος αντίκτυπος για τους παίκτες αυτής της εμπειρίας, αφού μίλησα με τον Κάσπερ ξέρω ότι ήταν πολύ τραυματικό για όλους. Είναι μια πολύ δραματική σκηνή, όταν πρέπει να χρησιμοποιηθεί απινιδωτής για να ξαναζωντανέψει κάποιος», δήλωσε ακόμη ο Πέτερ Σμάιχελ.