Ο Ερίκ Καντονά είναι ο τρίτος παίκτης που μπήκε στο Hall of Fame της Premier League, όπως ανακοίνωσε σήμερα (18/05) η αγγλική Λίγκα. Ο Γάλλος αστέρας παίρνει τη… σκυτάλη από τον τον πρώην επιθετικό της Νιούκαστλ και της εθνικής Αγγλίας, Αλαν Σίρερ, καθώς και τον φορ της Αρσεναλ και της Γαλλίας, Τιερί Ανρί.

Ο διάσημος Γάλλος είχε κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα στα πέντε χρόνια που φόρεσε τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας στο ενεργητικό του 70 γκολ σε 156 συμμετοχές με τους «κόκκινους διαβόλους». Επίσης, στην Αγγλία αγωνίστηκε με τη φανέλα της Λιντς, ενώ αποσύρθηκε από τα γήπεδα το Μάιο του 1997, σε ηλικία μόλις 30 ετών.

Ο Καντονά επελέγη από το κοινό που ψήφισε στην ιστοσελίδα της Premier League από μία λίστα 23 υποψηφίων. Θα ακολουθήσουν ακόμα πέντε ποδοσφαιριστές, με την προϋπόθεση να έχουν αποσυρθεί από την αγωνιστική δράση μέχρι την 1η Αυγούστου 2020.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ περήφανος και την ίδια στιγμή δεν έχω εκπλαγεί. Φυσικά, το να αγωνιστώ στην Αγγλία ήταν ένα όνειρο. Είναι ένα όνειρο για τον καθένα να αγωνιστεί στην Premier League. Ήμουν τυχερός που αγωνίστηκα σε αυτήν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τους υπέροχους παίκτες, τον υπέροχο προπονητή και τους υπέροχους φιλάθλους», δήλωσε ο Γάλλος αστέρας.