Η Μάντσεστερ Σίτι είναι πρωταθλήτρια Αγγλίας, τρεις στροφές πριν το τέλος της Premier League, μετά τη νίκη της Λέστερ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η Σίτι ήταν στο +10 από τη Γιουνάιτεντ πριν την έναρξη της αναμέτρησης της δεύτερης με τη Λέστερ και η διαφορά παρέμεινε ίδια και μετά τη λήξη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν καλύπτεται στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν.

Έτσι, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα πανηγυρίζει την επιστροφή στην κορυφή της Αγγλίας και ελπίζει να ανέβει για πρώτη φορά και σε αυτή της Ευρώπης, κόντρα στην Τσέλσι στις 29 του μήνα.

Για να κατακτήσει τον τίτλο η Σίτι, όπως προαναφέραμε, χρειάστηκε να νικήσει η Λέστερ με 2-1 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Όλντ Τράφορντ. Οι «αλεπούδες» άνοιξαν το σκορ στο 10′ με τον Τόμας, οι κόκκινοι διάβολοι ισοφάρισαν στο 15′ με τον Γκρίνγουντ, αλλά στο 66′ ο Σογιουντσού με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-2, το οποίο έμεινε ως το τέλος.

Με αυτή τη νίκη η Λέστερ έκανε καθοριστικό βήμα για την έξοδο στο Champions League, αφού είναι στο +8 από την 5η Γουέστ Χαμ, η οποία όμως έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.