Έχοντας γα πρώτο σκόρερ τον Χεζόνια και εκπληκτική ευστοχία στα σουτ τριών πόντων, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 104-95 την ΑΕΚ στο ντέρμπι της Basket League.

Ντεμπούτο με ήττα για τον Βαγγέλη Αγγέλου στον πάγκο της Ένωσης, η οποία δεν είχε διαθέσιμους τους Λάνγκφορντ και Μορέιρα, αφού οι πράσινοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και όταν ανέβαζαν ρυθμό… εξαφανίζονταν. Η ομάδα του Όντεντ Κάτας είχε για ηγέτη τον Χεζόνια και πολύ καλούς τους Παπαπέτρου και Παπαγιάννη, με αποτέλεσμα να κλείσει την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος στην 1η θέση.

Ο Παναθηναϊκός πήρε από νωρίς προβάδισμα με +10 (14-24) και παρέμενε συνεχώς μπροστά στο σκορ, με τους Χεζόνια και Παπαπέτρου να έχουν από 15 πόντους ο καθένας στο πρώτο ημίχρονο. Απέναντί τους, οι Γκίκας και Μέικον προσπαθούσαν με τα τρίποντα να κρατήσουν κοντά στο σκορ τους κιτρινόμαυρους και το κατάφερναν (44-50 το ημίχρονο), μέχρι που ήρθε η τρίτη περίοδος.

Εκεί οι πράσινοι… πάτησαν γκάζι και πήγαν στο +16 (70-86), βάζοντας έτσι τις βάσεις για τη δεύτερη φετινή νίκη τους επί της ΑΕΚ.

Τα δεκάλεπτα: 20-28, 44-50, 70-86, 95-104