Μπορεί η ανακοίνωση για τη δημιουργία κλειστής ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής λίγκας να προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, ωστόσο φαίνεται πως οι 12 σύλλογοι που βρίσκονται πίσω από αυτήν την κίνηση δεν πτοούνται καθόλου. Αυτό φαίνεται και από τις θέσεις που πήραν δύο πρόσωπα που παίζουν κομβικό ρόλο σε αυτήν την ιστορία.

Ο λόγος για τον Φλορεντίνο Πέρεθ της Ρεάλ Μαδρίτης, που αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου, όπως και ο Αντρέα Ανιέλι της Γιουβέντους, που θα είναι αντιπρόεδρος μαζί με τον Τζόελ Γκλέιζερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι δύο άνδρες προχώρησαν και σε επίσημη τοποθέτηση.

«Θα βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο σε κάθε επίπεδο και θα το πάμε στο σημείο που δικαιούται στον πλανήτη. Το ποδόσφαιρο είναι το μόνο παγκόσμιο άθλημα, με περισσότερους από 4 δισεκατομμύρια οπαδούς και ευθύνη μας ως μεγάλοι σύλλογοι είναι να ανταποκριθούμε στις επιθυμίες του», είπε ο Πέρεθ.

Με τον Ανιέλι να προσθέτει από την πλευρά του: «Οι 12 ιδρυτικοί σύλλογοι αντιπροσωπεύουν δισεκατομμύρια φιλάθλους από όλη την υφήλιο και 99 ευρωπαϊκά τρόπαια. Μαζί έχουμε έρθει σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, δίνοντας τη δυνατότητα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να μεταμορφωθούν, βάζοντας το παιχνίδι που αγαπάμε σε βιώσιμη τροχιά για το μέλλον, αυξάνοντας σημαντικά την οικονομική αλληλεγγύη και δίνοντας στους φιλάθλους και στους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές μία κανονική ροή σημαντικών αγώνων, που θα θρέψουν το πάθος τους για το παιχνίδι, όσο τους προσφέρουμε ινδάλματα».