Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό και στέφθηκε και μαθηματικά πρωταθλητής, με τον Πέδρο Μαρτίνς να μοιράζει συγχαρητήρια σε όλους.

Οι ερυθρόλευκοι υποδέχθηκαν τους πράσινους και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αλλά στη συνέχεια ανέτρεψαν το σκορ και επικράτησαν με 3-1, με αποτέλεσμα να είναι και τυπικά πρωταθλητές για 46η φορά στην ιστορία τους.

Επίτευμα που έκανε, όπως είναι λογικό, ευτυχισμένο τον Μαρτίνς, ο οποίος τόνισε τα εξής στη NOVA αμέσως μετά τη λήξη.

«Αφιερώνω τον τίτλο στον κόσμο μας που δυστυχώς δεν μπορούσε να είναι μαζί μας. Μας έλειψε πάρα πολύ. Είμαστε μια δεμένη οικογένεια, συγχαρητήρια στον πρόεδρό μας και σε όλους στον Ολυμπιακό. Είναι μια μεγάλη επιτυχία κι αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια»

Για το ποιο από τα δύο πρωταθλήματα, πέρυσι και φέτος, ήταν πιο δύσκολο: «Όλα τα πρωταθλήματα είναι δύσκολα κι έχουν την ιδιαιτερότητά τους. Το φετινό ήταν ακόμη πιο δύσκολο, γιατί μας έλειψε ο κόσμος μας. Κερδίσαμε το πρωτάθλημα με ξεκάθαρο τρόπο, με μεγάλη διαφορά. Είμαστε περήφανοι γιατί αυτός ο τίτλος δείχνει την αξία μας και είμαστε με μεγάλη διαφορά η καλύτερη ομάδα»

Για τη συνέχεια της σεζόν: «Θέλουμε να παίζουμε πάντα καλά και να δίνουμε ωραία εικόνα. Θέλουμε να διατηρήσουμε ή να μεγαλώσουμε τη διαφορά, γιατί αποδεικνύει πως ο Ολυμπιακός κέρδισε το πρωτάθλημα με απόλυτα δίκαιο τρόπο».

Για την αντικατάσταση του Μπα από τον Χασάν που έβαλε δύο γκολ: «Δεν νομίζω πως οφείλεται σε αυτή την αλλαγή η νίκη μας. Αρχίσαμε καλά, αλλά σε μια αντεπίθεση δεχτήκαμε γκολ με πέναλτι. Κάναμε ευκαιρίες, μπορούσαμε να είχαμε ισοφαρίσει και πριν την αλλαγή. Η ομάδα μας και πριν την αλλαγή είχε φάσεις κι αυτό που μας έλειπε ήταν η αποτελεσματικότητα».