Στα ύψη έφτασε η ένταση το βράδυ της Κυριακής (04/04) στις τάξεις της ΑΕΚ, έπειτα από τη συντριβή με 5-1 από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Πολλά και διάφορα συνέβησαν μαζί με το κάζο της αγωνιστικής κατάρρευσης.

Ένα από τα περιστατικά που έγίναν στο στάδιο του Αμαρουσίου είχε κεντρικό πρόσωπο τον Μιχάλη Μπακάκη, ο οποίος είχε λογομαχία με έναν οπαδό της Ένωσης. Ο διεθνής αμυντικός είναι τραυματίας και καθόταν στις θέσεις των επισήμων, όπου είχαν εξασφαλίσει πρόσβαση 40 άτομα, όπως γίνεται στα τελευταία 2-3 εντός έδρας ματς της ομάδας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πάνω στην αναταραχή και τις έντονες αποδοκιμασίες προς τους παίκτες και τον Μανόλο Χιμένεθ, ένας από αυτούς έβαλε στο στόχαστρο τον 30χρονο πλάγιο μπακ, εκτοξεύοντάς του ύβρεις και απειλές.

«Αν εγώ είμαι το πρόβλημα, φεύγω το καλοκαίρι» απάντησε ο Μπακάκης, όμως η κατάσταση εκτονώθηκε άμεσα αφού οι υπόλοιποι… μάζεψαν τον θερμόαιμο οπαδό.

Τα αποδυτήρια θύμιζαν ταινία βωβού κινηματογράφου. Δεν ακουγόταν το παραμικρό. Ο Κώστας Γαλανόπουλος δεν μπορούσε να κρύψει την στενοχώρια του για όσα είχαν συμβεί στο τέλος του αγώνα, ενώ χαρακτηριστική είναι η ατάκα που φέρεται να είπε ο Καρίμ Ανσαριφάρντ: «Αν δεν μπορεί να μας βοηθήσει, να φύγει».