Η Ένωση και ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν δέχθηκαν να αλλάξει η ημερομηνία του τελικού του Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί όπως είχε αρχικά οριστεί (22/5).

Αρνητικά απάντησαν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ (σ.σ. η Ενωση από χθες 31/3) στην πρόταση του Ολυμπιακού να γίνει νωρίτερα ο φετινός τελικός του Κυπέλλου και πιο συγκεκριμένα στις 3 Μαΐου. Ετσι ο τελικός θα διεξαχθεί, όπως είχε οριστεί, στις 22/5.

Ο λόγος που έριξαν στο τραπέζι την ιδέα οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ο εξής:

Από τη στιγμή που η Ελλάδα θα έχει τέσσερις εκπροσώπους στις εκτός των συνόρων διοργανώσεις και επειδή η χώρα βρίσκεται στην 20ή θέση του ranking, όλες οι ομάδες θα πρέπει να ξεκινήσουν τα προκριματικά τον Ιούλιο. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να ξεκινήσουν προετοιμασία μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Αν ο τελικός, που είναι το τελευταίο επίσημο ματς της σεζόν, γίνει στις 22 Μαΐου, τότε θα απομένει πολύ λίγος χρόνος για ξεκούραση. Οι ημιτελικοί του Κυπέλλου έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στις 6 και 27 Απριλίου. Ακόμη κι έτσι να μείνει η ημερομηνία των αγώνων ρεβάνς, ο τελικός θα μπορούσε να διεξαχθεί στις 3 Μαΐου και η σεζόν να τελειώσει στις 16 Μαΐου. Να κερδηθεί δηλαδή μια εβδομάδα ξεκούρασης επιπλέον.

Πηγή: gazzetta.gr