Έχοντας μείνει μισή λόγω των πολλών και σημαντικών απουσιών της, η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε κόντρα στη Στρασμπούρ εκτός έδρας.

Τα προβλήματα ήταν ούτως ή άλλως αρκετά για την Ένωση και η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη πριν καν την έναρξη, αφού ο Μαυροειδής τραυματίστηκε στην προθέρμανση. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, επομένως, έμεινε χωρίς σέντερ, είχε ακόμη λιγότερες λύσεις και δεν κατάφερε να κάνει ακόμη μία υπέρβαση, γνωρίζοντας την πρώτη της ήττα στη φάση των «16» του Basketball Champions League.

Από την αρχή φάνηκε ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα, αφού οι Γάλλοι έπαιρναν πόντους από αρκετούς παίκτες τους, με αποτέλεσμα να κλείσουν την πρώτη περίοδο στο +13 (31-18). Στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως, ο Λάνγκφορντ έδωσε επιθετικές λύσεις στην ΑΕΚ, η οποία κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο έχοντας μειώσει στο -7 (52-45).

Οι κιτρινόμαυροι, όπως σε κάθε αγώνα, έδιναν ό,τι είχαν και δεν είχαν αλλά αυτή τη φορά δεν ήταν αρκετό, με τον Μοράν να κάνει τη διαφορά για τη Στρασμπούρ κοντά στο καλάθι και την Ένωση να μένει από δυνάμεις. Έτσι, οι Γάλλοι ξέφυγαν ξανά, μπήκαν στην τελευταία περίοδο έχοντας προβάδισμα 15 πόντων (73-58) και έφτασαν ακόμη και στο +25 (89-64 στο 36′), με την ΑΕΚ να συμμαζεύει κάπως την κατάσταση στα τελευταία λεπτά.

Τα δεκάλεπτα: 31-18, 52-45, 73-58, 91-73.