Ο πρόωρος αποκλεισμός από το Champions League επανέφερε στην επιφάνεια της Γιουβέντους την ανάγκη για μία ακόμη αλλαγή πλεύσης. Αλλαγή που θα αφορά σε μεγάλο βαθμό το αγωνιστικό σύνολο.

Η στήριξη στον Αντρέα Πίρλο είναι δεδομένη από τη διοίκηση, η οποία, πλέον, καλείται να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για τη στελέχωση του ρόστερ, τα συμβόλαια και τις μεταγραφές της επόμενης περιόδου. Κεντρικό σημείο που θα επηρεάσει όλον τον σχεδιασμό; Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και το αν θα βρίσκεται στον σύλλογο και τη νέα σεζόν.

Σύμφωνα με τη στατιστική ανάλυση και τις εκτιμήσεις του «Tuttosport», η πιθανότητα να παραμείνει ο Πορτογάλος στους Μπιανκονέρι αγγίζει το 75%. Απόρροια του συμβολαίου που έχει σε ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2022, της δυσκολίας των υπολοίπων ομάδων της ευρωπαϊκής ελίτ να του προσφέρουν το πλουσιοπάροχο συμβόλαιό του και της δικής του «δίψας» για διακρίσεις στη Γηραιά Κυρία.

Ο ίδιος επιμένει πως το… τέλος είναι ακόμη μακριά και ο κορεσμός στα ρεκόρ και τις ατομικές επιδόσεις είναι, ως γνωστόν, άγνωστη λέξη στο δικό του λεξιλόγιο. Άλλωστε, κι ο τεχνικός διευθυντής του κλαμπ, Φάμπιο Παράτιτσι, διέψευσε δημόσια και μάλιστα, σε «αφοπλιστικό» τόνο τα όσα γράφονται αναφορικά με το μέλλον του CR7 μακριά από το Τορίνο, υπογραμμίζοντας τις προθέσεις του κλαμπ να παρατείνει τη συνεργασία μαζι του.

Ωστόσο, με δεδομένες τις φήμες για πιθανή επιστροφή στη Ρεάλ Μαδρίτης, και τις όποιες ρεαλιστικές πιθανότητες υπάρχουν να διακόψει πρόωρα το συμβόλαιό του το προσεχές καλοκαίρι, το ιταλικό Μέσο παρουσίασε τις δύο διαφορετικές στρατηγικές που θα ακολουθήσει η Γηραιά Κυρία στο μεταγραφικό παζάρι.

Σενάριο Α: Παραμονή Κριστιάνο Ρονάλντο

Η λογική, η προεκτίμηση και τα δεδομένα καθιστούν σχεδόν βέβαιη την παραμονή του στη Γιουβέντους για την επόμενη σεζόν. Ξεκινώντας, λοιπόν, από αυτή τη βάση, οι ιθύνοντες του κλαμπ θα έχουν μετρημένα «κουκιά» στη διάθεσή τους για να ενισχύσουν τον βασικό κορμό της ομάδας, ο οποίος όπως έχει επισημανθεί μετά τον αποκλεισμό από την Πόρτο, θα απαρτίζεται από τους Κιέζα, Ντε Λιχτ, ΜακΚένι, Σέζνι. Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, με τον Πορτογάλο σταρ παρών και τη σεζόν 2021-22, οι Μπιανκονέρι σκοπεύουν να κινηθούν για έναν στράικερ, με επικρατέστερους στη λίστα των «οικονομικών» επιλογών τους Αρκάντιους Μίλικ και Μέμφις Ντεπάι.

Ο 27χρονος Πολωνός φορ παραχωρήθηκε τον περασμένο Γενάρη ως δανεικός από τη Νάπολι στη Μαρσέιγ για ενάμιση χρόνο με υποχρεωτική οψιόν, συνεπώς μόνο απλή και γρήγορη δεν θα είναι η διαδικασία για να διασπάσει μια τέτοια σύμβαση. Από την άλλη, η περίπτωση του Ολλανδού επιθετικού της Λυών είναι πολύ πιο συμβατή με τις δυνατότητες του κλαμπ, αφού μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και φέρεται ήδη να έχει συζητήσει με συλλόγους για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του (Μπαρτσελόνα μεταξύ άλλων).

Παράλληλα, όμως, υπάρχει ακόμη πιο σοβαρή ανάγκη για ενίσχυση στη μεσαία γραμμή. Και σε αυτό το πεδίο, ο Πίρλο έχει προκρίνει μία τελική δυάδα, με στόχο την απόκτηση του ενός. Ο λόγος για τον Ζορζίνιο της Τσέλσι και τον νεαρό σταρ της Σασουόλο, Μανουέλ Λοκατέλι, τον οποίο οι Μπιανκονέρι έχουν στα ραντάρ τους εδώ και χρόνια.

Σενάριο Β: Αποχώρηση Κριστιάνο Ρονάλντο

Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος αυτής της εξέλιξης. Ωστόσο, αποκρυσταλλωμένη εικόνα για το πού γέρνει η πλάστιγγα θα διαμορφωθεί στο τέλος της σεζόν, αναλόγως και με τον απολογισμό εντός συνόρων, Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο πως όσα κι αν χάσει σε εμπορικούς και αγωνιστικούς όρους με πιθανή αποχώρηση του CR7, η Γιουβέντους θα «ανασάνει» στον τομέα των συμβολαίων και θα έχει χώρο για παραπάνω από μία «ηχηρές» προσθήκες.

Όπως αναφέρει το «Tuttosport», σε αυτή την περίπτωση η Γιούβε θα κινηθεί για τη μεγάλη επιστροφή του Πολ Πογκμπά από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κατά προτίμηση, μέσω ανταλλαγής, με τον Πάουλο Ντιμπάλα να έχει αναμιχθεί ξανά στο πρόσφατο παρελθόν σε σενάρια «τράμπας» προς το «Ολντ Τράφορντ». Πέραν του 28χρονου Γάλλου χαφ, όμως, η Γηραιά Κυρία θα εστιάσει σε ανώτερο στόχο για την ενίσχυση της επίθεσης, από τους Μίλικ-Ντεπάι, για να αναπληρώσει όσο το δυνατόν πιο επαρκώς μπορεί το κενό του Πορτογάλου. Αυτός ο στόχος φέρεται να είναι ο Μάουρο Ικάρντι, ακόμη ένα όνομα που απασχολούσε διαρκώς τους Μπιανκονέρι τα τελευταία χρόνια, όταν ο Αργεντινός βρισκόταν στην πόρτα της εξόδου από την Ίντερ.

Η ανάλυση παραμένει σε υποθετικό επίπεδο και το πρώτο πλάνο, αυτό της παραμονής του Κριστιάνο Ρονάλντο φαντάζει το επικρατέστερο για να τεθεί επί τάπητος. Ο CR7 δεν έχει εκφράσει τάσεις φυγής κι ό,τι γράφεται παραπέμπει περισσότερο σε φημολογία, παρά σε υπαρκτό «καπνό».

Σε κάθε περίπτωση, ανεξαρτήτως των οικονομικών περιορισμών που θα έχει στο μεταγραφικό παζάρι με την παραμονή του Κριστιάνο, η Γιουβέντους καλείται να πραγματοποιήσει ριζικό ξεσκαρτάρισμα και να ενισχυθεί σε καίριες θέσεις, αν θέλει να παρουσιαστεί βελτιωμένη. Με αυτούς τους όρους, άλλωστε, ο Αντρέα Πίρλο θα μπει και στη χρονιά της «κρίσης», χωρίς τις δικαιολογίες και τα περιθώρια σε σχέση με τη «rookie» χρονιά του. Και ακολούθως, αν έχει τα υλικά, θα προκύψει πιο εύκολα η απόδειξη για το αν και ατά πόσο είναι φτιαγμένος για να ηγηθεί στην τεχνική ηγεσία της «Βέκια Σινιόρα».

Πηγή: gazzetta.gr