Πρόβα τζεναράλε με πολλά διδάγματα για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι», εν αντιθέσει με τα προηγούμενα φιλικά, δεν ήταν καλοί απέναντι στην Φενέρμπαχτσε και ηττήθηκαν 2-1 στην Κωνσταντινούπολη.

Για πρώτη φορά, η ομάδα του Μίτσελ «έβγαλε» προβλήματα στα μετόπισθεν, ενώ δεν ήταν το ίδιο δραστήρια επιθετικά. Τα γκολ των Τούρκων σημείωσαν με απευθείας εκτέλεσεις φάουλ οι Ερκίν στο 35ο λεπτό και Εμρέ στο 81’, αντίστοιχα, ενώ αξίζει να σημειωθεί η εξαιρετική εμφάνιση του Ρομπέρτο, αλλά και η θετική παρουσία του Κασάμι. Οι Πειραιώτες είχαν πολύ καλό πρόσωπο στο τελευταίο τέταρτο και με τον Χοσέ Χολέμπας να εκτελεί υποδειγματικά φάουλ στο 90+3′, διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Στο ματς χρειάστηκαν να σημειωθούν δύο «τάιμ-άουτ», προκειμένου οι παίκτες να δροσιστούν λόγω της υψηλής θερμοκρασίας. Ανεπίσημο ντεμπούτο με τα «ερυθρόλευκα» για τους Αφελάι, που ήταν αρκετά ορεξάτος, και Φορτούνη. Πριν το παιχνίδι αντιπροσωπεία της αποστολής των «ερυθρόλευκων» επισκέφτηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Το ματς

Πιο ορεξάτοι ήταν οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε στο ξεκίνημα του ματς. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να αντιδράσει γρήγορα και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Ρομπέρτο, που όποτε χρειάστηκε να επέμβει ήταν εξαιρετικός. Παράλληλα, η ομάδα του Μίτσελ ανέβασε τις γραμμές της και με πρέσινγκ ψηλά στο γήπεδο κατάφερε να περιορίσει σημαντικά τους αντίπαλους φέρνοντας την μπάλα στην περιοχή τους.

Οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να πατούν καλύτερα στο γήπεδο μετά το πρώτο 20λεπτο, όμως η Φενέρ συνέχιζε να έχει τα ηνία στο ματς. Πάντως, η πίεση του Ολυμπιακού τον έφερε μια… ανάσα από το γκολ, αφού το λάθος έγινε, αλλά ο Κασάμι δεν σημάδεψε σωστά μπροστά από τον Βολκάν στο 28’. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να «μοιράζουν» τα μπάλα στα άκρα και να προσπαθούν να απειλήσουν και τα κατάφεραν έπειτα από μια στημένη φάση και την αριστοτεχνική εκτέλεση του Ερκίν στο 35’, με την οποία έγινε το 1-0. Μετά το γκολ, το ματς έχασε τον ρυθμό του, όμως η Φενέρ είχε τις ευκαιρίες να κάνει το 2-0, αλλά ο Σο αστόχησε σχεδόν σε κενή εστία με προβολή και την δεύτερη φορά είδε τον Ρομπέρτο να κάνει εξαιρετική επέμβαση σε κεφαλιά που επιχείρησε.

Με προβλήματα στην άμυνα ξεκίνησε και το δεύτερο 45λεπτο για τους «ερυθρόλευκους». Ο Ολυμπιακός δέχθηκε πίεση στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, όμως κατάφερε να απωθήσει τους Τούρκους και να δημιουργήσει κινδύνους με τις αντεπιθέσεις, αλλά και τον εξαιρετικό Κασάμι. Το πέρασμα των λεπτών, βοήθησε την ομάδα του Μίτσελ να κερδίσει περισσότερα μέτρα στο γήπεδο και να ισορροπήσει κρατώντας την μπάλα στα πόδια της.

Οι πολλές αλλαγές από τους δύο προπονητές ευνόησαν τους Πειραιώτες, που πλησίαζαν με σαφώς μεγαλύτερη άνεση την αντίπαλη περιοχή και έβγαζαν τελικές προσπάθειες απέναντι στον Βολκάν. Τελικά, η Φενέρ έκανε την ζημιά με τον ίδιο τρόπο. Ο Εμρέ με μία όμορφη εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Ρομπέρτο στο 81ο λεπτό κάνοντας το 2-0. Τελικά το τελικό διαμόρφωσε ο Χοσέ Χολέμπας με τον ίδιο τρόπο. Ο διεθνής μπακ εκτέλεσε υποδειγματικά φάουλ στο 90+3′ κάνοντας το 2-1 στο φινάλε.

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (62’ Σαλίνο), Μποτία, Αμπιντάλ (46’ Παπαδόπουλος), Μαζουάκου, Εντινγκά (46’ Ντοσεβί), Κασάμι, Μπουχαλάκης (62’ Χολέμπας), Γκαζαριάν (62’ Σάμαρης), Φουστέρ (46’ Σαβιόλα), Διαμαντάκος (62’ Αφελάι)

Στον πάγκο: Μέγιερι, Φορτούνης,

Φενέρ (Ισμαΐλ Καρτάλ): Βολκάν, Ερκίν, Άλβες, Μπεκίρ, Μ. Τοπούζ (61’ Σερντάν), Εμρέ (84’ Σελτούκ), Μ. Τοπάλ (90+1′ Μπερκαϊτσάν), Μεϊρέλες, Σο (79’ Γουεμπό), Κάουτ (61’ Άλπερ), Εμενίκε (84’ Χασάν)

Στον πάγκο: Μερτ, Αλί, Χακάν, Σεμίχ, Μουχάμεντ

Διαιτητής: Νουρ Καραμπάζ

Γήπεδο: Σουκρού Σαράτσογλου

Πηγή: sport-fm.gr