Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία η υπόθεση της αθλήτριας του βόλεϊ Λάρα Λούλι, καθώς η ομάδα της την μήνυσε ότι… παραβίασε το συμβόλαιό της επειδή έμεινε έγκυος, αναφέρει η USA Today.

Η ίδια η αθλήτρια ισχυρίζεται ότι «αντιμετωπίστηκε σαν να είχε κάνει κάτι παράνομο», με την υπόθεση να έχει προκαλέσει την παρέμβαση πολλών πολιτικών προσώπων αλλά και ολόκληρων αθλητικών συλλόγων.

Όλα ξεκίνησαν όταν η ομάδα βόλεϊ Maniago Pordenone κατήγγειλε την 41χρονη παίχτρια ότι «δεν ενημέρωσε τον σύλλογο ότι σχεδίαζε (!) να αποκτήσει μωρό όταν υπέγραψε συμβόλαιό της για την περίοδο 2018-19».

Η Λούλι, η οποία ήταν αρχηγός της ομάδας, απολύθηκε τον Μάρτιο του 2019 αφού ενημέρωσε τον σύλλογο για την εγκυμοσύνη της.

Έναν μήνα μετά απέβαλε και ενημέρωσε την ομάδα της ότι έχασε το μωρό. Ζήτησε επίσης το μισθό των 2.500 ευρώ για τον μήνα που έπαιξε για την ομάδα, πριν ανακαλύψει την εγκυμοσύνη της.

Από την πλευρά του, ο σύλλογος αρνήθηκε να την πληρώσει και μάλιστα κινήθηκε νομικά εναντίον της, κατηγορώντας την ότι δεν του αποκάλυψε τα σχέδιά της να αποκτήσει παιδί.

Σε ένα δικαστικό έγγραφο που ανάρτησε η Λούλι στο Facebook, ο σύλλογος την κατηγόρησε ότι «έκρυβε την επιθυμία της να γίνει μητέρα».

Ο σύλλογος κατηγορεί την 41χρονη ότι λόγω μειωμένης απόδοσης είχε οδηγήσει την ομάδα να έχει άσχημες επιδόσεις για το υπόλοιπο της σεζόν και, ως αποτέλεσμα, να χάσει χρήματα από χορηγίες.

«Όταν διάβασα το νομικό έγγραφο ήμουν τόσο θυμωμένη», είπε η Λούλι. «Παίζω βόλεϊ 25 χρόνια και έχω δώσει τα πάντα. Το ήξεραν αυτό. Είπαν ότι μια 38χρονη γυναίκα θα έπρεπε να γνωρίζει αν ήθελε να αποκτήσει μωρό και ως εκ τούτου θα έπρεπε να είχε πει κάτι. Όχι μόνο αμφισβήτησαν τον επαγγελματισμό μου, αλλά συγκρίνουν την εγκυμοσύνη με παράνομη συμπεριφορά. Αυτό είναι πολύ σοβαρό» είπε.

Η Ιταλίδα γερουσιαστής Μαρία Ελισαμπέτα Αλμπέρτι Κασελάτι χαρακτήρισε την υπόθεση ως «βία κατά των γυναικών», ενώ ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι ΝτιΜάιο έγραψε στο Facebook πως «δεν είναι πλέον ανεκτό μια γυναίκα σήμερα να αναγκάζεται να επιλέξει ανάμεσα σε ένα παιδί και την καριέρα της».