Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην έχει ελπίδες για πρόκριση στα πλέι οφ της Euroleague, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα επιδιώξει τη νίκη στα πλαίσια της 29ης αγωνιστικής. Οι «ερυθρόλευκοι» θα ψάξουν την επικράτηση στην Αγία Πετρούπολη κόντρα στη Ζενίτ, σε μια δεδομένα δύσκολη αποστολή.

Η άνετη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα την περασμένη εβδομάδα έβαλε τέλος σε αρνητικό σερί για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, η οποία βελτίωσε την κακή ψυχολογία μετά τις σερί ήττες. Με ρεκόρ 12-16, η ομάδα του Πειραιά περιμένει απλώς να ολοκληρώσει με ένα θετικό πρόσημο το φετινό ταξίδι στη διοργάνωση.

Από την άλλη, η Ζενίτ βρίσκεται στην 8η και τελευταία προνομιούχο θέση για παρουσία στα πλέι οφ, με 16-11, έχοντας δηλαδή και έναν αγώνα λιγότερο. Η ομάδα του πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ, «καίγεται» για το θετικό αποτέλεσμα στο ΣΕΦ, αφού την ακολουθεί με 15-13 η Ζαλγκίρις Κάουνας, ενώ Μπασκόνια και Βαλένθια έχουν ρεκόρ 14-14.

Στις έξι αναμετρήσεις που της απομένουν, ο σύλλογος της Αγίας Πετρούπολης δεν έχει περιθώρια για λάθη, και ένα από αυτά θέλει να αποφύγει κόντρα στον Ολυμπιακό. Η ελληνική ομάδα ξέρει πως θα έχει απέναντί της μία από τις καλύτερες άμυνες της Euroleague. Η παραγωγικότητα των παικτών του Μπαρτζώκα είναι κομβική, δεδομένου ότι η αντίπαλό της έχει παθητικό 75,3 πόντους μέσο όρο.