Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γερμανίας (DFB), ξεκαθάρισε την Πέμπτη (11/03), πως θα κινηθεί με ηρεμία και θα εξαντλήσει τα χρονικά της περιθώρια για να επιλέξει «…τον καλύτερο δυνατό προπονητή», για να διαδεχθεί τον Γιοάκιμ Λεβ, ο οποίος θα αποχωρήσει μετά τον Euro που θα ξεκινήσει τον προσεχή Ιούνιο.

«Δεν θα λειτουργήσουμε υπό καθεστώς πίεσης» τόνισε ο διευθυντής των Εθνικών Ομάδων της Γερμανίας, Όλιβερ Μπίρχοφ σε συνέντευξη Τύπου, χωρίς όμως να δώσει συγκεκριμένο προφίλ του επόμενου προπονητή. «Είμαστε τυχεροί να έχουμε πολλούς καλούς προπονητές στη Γερμανία. Έχουμε επίσης καλούς Γερμανούς προπονητές στο εξωτερικό, αλλά και στην ομοσπονδία», είπε κλείνοντας την πόρτα στην προοπτική συνεργασίας με ξένο τεχνικό.

Αν και η γερμανική ομοσπονδία δεν σκοπεύει να «παρέμβει» σε υποθέσεις προπονητών που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι, ο Μπίρχοφ, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει εντέλει συμφωνία με τεχνικό, ο οποίος θα ολοκληρώσει το συμβόλαιό του «…αλλά πάντα σε συνεργασία με το κλαμπ που θα εργάζεται» όπως ανέφερε.

Στα ονόματα υποψηφίων που έχουν ήδη κυκλοφορήσει είναι αυτό του Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος ωστόσο, τόνισε προ ημερών πως δεν είναι διαθέσιμος, αλλά και ο Χάνσι Φλικ, που δεν έχει πλέον και τις καλύτερες σχέσεις με την τεχνική διεύθυνση της Μπάγερν Μονάχου, αν και οι Βαυαροί δεν προτίθενται να «χάσουν» τον προπονητή που τους οδήγησε σε 6 τίτλους μέσα σε ένα χρόνο.

Μία άλλη ισχυρή υποψηφιότητα είναι ο Ράλφ Ράνγκνικ, πρώην τεχνικός της Λειψίας, για τον οποίο εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια και ο Κλοπ λέγοντας πως «…θα έκανε πολύ καλή δουλειά στην Εθνική Ομάδα. Αν ήταν στο χέρι μου, θα ήταν η πρώτη μου επιλογή».