Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους «8» του Europa League έχει η Μίλαν μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στο Όλντ Τράφορντ οι Ιταλοί έβαλαν δύο γκολ στα πρώτα 11 λεπτά αλλά ακυρώθηκαν μέσω VAR, είχαν ευκαιρίες, ήταν καλύτεροι, γλίτωσαν στο 40′ από την αδιανόητη ευκαιρία του Μαγκουάιρ σε κενή εστία από το… μισό μέτρο και τελικά βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 50′ από τη γυριστή κεφαλιά του Ντιαλό.

Παρ’ όλα αυτά, η Γιουνάιτεντ δεν ήταν καλή και η Μίλαν συνέχιζε τις προσπάθειες για ισοφάριση, η οποία τελικά ήρθε στο 92′ με την κεφαλιά του Κίερ, έχοντας πλέον ελαφρύ προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο Σαν Σίρο.

Από εκεί και πέρα, στα άλλα τρία παιχνίδια που έγιναν την ίδια ώρα, ο Άγιαξ καθάρισε με 3-0 τη Γιανγκ Μπόις και μπορεί να σκέφτεται ήδη τους προημιτελικούς, όπως και η Βιγιαρεάλ που νίκησε με 2-0 εκτός έδρας τη Ντιναμό Κιέβου.

Αντιθέτως, όλα παρέμειναν ανοιχτά στο ζευγάρι της Σλάβια Πράγας με τη Ρέιντζερς, αφού το ματς στην Τσεχία έληξε ισόπαλο 1-1. Προβάδισμα για τους Σκωτσέζους, οι ελπίδες όμως παρέμειναν ζωντανές για τους Τσέχους.