Τερματοφύλακες και αμυντικοί είναι συνήθως «ριγμένοι» στις ψηφοφορίες για τους κορυφαίους μιας σεζόν ή μιας διοργάνωσης. Ο Μάνουελ Νόιερ, ωστόσο, δεν έχει αφήσει κανέναν ασυγκίνητο με τις επιδόσεις του και ψηφίστηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς στη Γερμανία από τους αθλητικούς συντάκτες της χώρας.

Ο πανύψηλος γκολκίπερ, που βοήθησε την εθνική του ομάδα να κατακτήσει το Μουντιάλ και την Μπάγερν το νταμπλ, συγκέντρωσε 144 ψήφους αφήνοντας δεύτερο με 135 τον Μάρκο Ρόις της Ντόρτμουντ που βρέθηκε πολύ ψηλά παρότι έμεινε χωρίς τίτλο και δεν συμμετείχε στο Μουντιάλ λόγω τραυματισμού.

Ακολούθησαν σε προτιμήσεις άλλοι τρεις παίκτες της Μπάγερν που έλαμψαν στο Μουντιάλ, ο Τόμας Μίλερ (105), ο Άριεν Ρόμπεν (66), ο Φίλιπ Λαμ (65) και ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ (55), ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ματς Χούμελς (27), Τόνι Κρόος (25), Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (18) και Μίροσλαβ Κλόζε (13).

Ο Νόιερ είχε κερδίσει το συγκεκριμένο βραβείο και το 2011, όταν με τη Σάλκε κατέκτησε το Κύπελλο. Πέρσι νικητής ήταν ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, ενώ πρώτος με τέσσερα βραβεία είναι ο Φραντς Μπεκενμπάουερ.

Πηγή: sport-fm.gr