Ακόμη ένας Ρώσος τενίστας θα βρεθεί στον δρόμο του Στέφανου Τσιτσιπά στο τουρνουά του Ρότερνταμ, αυτήν τη φορά στην ημιτελική φάση. Είχε προηγηθεί η νίκη του Έλληνα τενίστα επί του Κάρεν Κατσάνοφ με 2-1 σετ.

Το απόγευμα του Σαββάτου (06/03, 16:00) ο Τσιτσιπάς θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Αντρέι Ρούμπλεφ στον ημιτελικό της διοργάνωσης με στόχο την πρόκρισή στον μεγάλο τελικό.

Το Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης επικράτησε πιο δύσκολα του αναμενόμενου, μετά από 2 ώρες και 40 λεπτά, με 2-1 σετ (7-6[2], 6-7[2[, 6-4) επί του Ζερεμί Σαρντί και κατάφερε να αποδειχθεί… συνεπής στο αυριανό ραντεβού με τον Τσιτσιπά.

Στις μεταξύ τους αναμετρήσεις υπάρχει απόλυτη ισορροπία, με το σκορ να είναι στο 2-2, ωστόσο ο Έλληνας τενίστας έχει επικρατήσει στις δύο τελευταίες.

Ο Ρούμπλεφ βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση από τις αρχές του 2020 και είναι χαρακτηριστικό ότι τρέχει από τότε ρεκόρ 52-11, έχοντας μάλιστα κατακτήσει και 5 τίτλους. Το φετινό του ρεκόρ είναι 12-1 και έχει ηττηθεί μόνο από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στην προημιτελική φάση του πρόσφατου Australian Open.