«Το συζήτησα με τους ανθρώπους μου και την ομάδα και κρίναμε ότι το περιβάλλον του Άρη ήταν το πιο ιδανικό για μένα και την εξέλιξή μου»…

Με τον τρόπο αυτό ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ εξήγησε τον λόγο για τον οποίο αρνήθηκε την πρόταση που του κατέθεσε ο Παναθηναϊκός.

«Κοίτα, δεν ήταν εύκολη απόφαση. Δεν είναι εύκολο να λες όχι στην πρόταση μιας ομάδας σαν τον Παναθηναϊκού», ήταν το αρχικό του σχόλιο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βεζένκοφ στην Arena press…

Για το δύσκολο πρόγραμμα του:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή να παίζεις για την χώρα σου, οπότε δεν τέθηκε κανένα ζήτημα να σκεφτώ την κούραση ή οτιδήποτε άλλο. Όταν με το καλό τελειώσουμε τα παιχνίδια των προκριματικών του πανευρωπαϊκού, που αναμένονται πολύ δύσκολα, θα έχω πιστεύω 5-6 μέρες στην διάθεσή μου για ξεκούραση. Θα το συζητήσω με τον κόουτς και την ομάδα και θεωρώ ότι θα τις έχω για να γεμίσω μπαταρίες».

Για τον Λευτέρη Μποχωρίδη και τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό:

«Καταρχήν, να του στείλετε την αγάπη μου και να περνά καλά. Αν και έχουμε συχνή επικοινωνία μεταξύ μας. Από εκεί και πέρα, σίγουρα ήταν μια μεγάλη απόφαση για τον Λευτέρη να πάει στον Παναθηναϊκό. Είναι όνειρο για κάθε παίκτη να κάνει ένα τέτοιο βήμα. Πιστεύω ότι από την στιγμή που το ήθελε ο ίδιος και η ομάδα θεώρησε ότι αυτό είναι το καλύτερο για το μέλλον της, καλώς έγινε η μεταγραφή. Στενοχωρήθηκα που έχασα έναν καλό συμπαίκτη, αλλά χαίρομαι γιατί κάθε αθλητής στην ηλικία του Λευτέρη, θα ήθελε να κάνει ένα τέτοιο βήμα. Του εύχομαι τα καλύτερα μέσα από την καρδιά μου γιατί τα αξίζει».

Για το πως αισθάνεται που θα είναι πλέον αντίπαλοι:

«Αυτό θα είναι το δύσκολο κομμάτι, το σκέφτηκα είναι αλήθεια, αλλά ο επαγγελματικός αθλητισμός τα έχει αυτά. Ο καθένας θα προσπαθεί από εδώ και πέρα για το καλό της ομάδας του. Δεν θα είναι εύκολη η στιγμή να παίξουμε αντίπαλοι και μάλιστα, ίσως γίνει και πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι περιμένουμε, με αφορμή το τουρνουά για τον Νίκο Γκάλη. Οπότε, πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά ο Λευτέρης, γιατί θα είναι φιλοξενούμενος και το παιχνίδι θα γίνει στο “Nick Galis Hall”».

Για τους λόγους που απέρριψε την πρόταση του Παναθηναϊκού:

«Κοίτα, δεν ήταν εύκολη απόφαση. Δεν είναι εύκολο να λες όχι στην πρόταση μιας ομάδας σαν τον Παναθηναϊκού. Το σκέφτηκα πολύ καλά, το συζήτησα με τους ανθρώπους μου και την ομάδα και κρίναμε ότι το περιβάλλον του Άρη ήταν το πιο ιδανικό για μένα και την εξέλιξή μου. Τόσο απλά. Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, στον Άρη και πέρυσι δικαιώθηκα με την απόφασή μου να μείνω στον Άρη και να μην πάω στην Αμερική. Ας ελπίσουμε να δικαιωθώ ξανά».

Γιατί είπε όχι στις άλλες ομάδες που τον διεκδικούσαν:

«Καλά, μην το παρακάνουμε κιόλας. Καλά θα κάνει ο κόσμος να μην πιστεύει όλα όσα ακούει. Η αλήθεια είναι ότι η μοναδική γραπτή και επίσημη πρόταση που είχα, ήταν αυτή του Παναθηναϊκού που την απέρριψα. Καμιά άλλη ομάδα δεν ενδιαφέρθηκε επίσημα παρά μόνο μέσα από λόγια, από συζητήσεις προς τρίτους, από διερευνητικό ενδιαφέρον. Χειροπιαστή πρόταση δεν υπήρξε και η αλήθεια είναι μόνο αυτή».

Για το τι θα κάνει σε περίπτωση πρότασης από άλλη ομάδα, τώρα που τον πρώτο λόγο έχει ο Άρης:

«Ό,τι έκανα πάντα. Θα εξετάσω τα δεδομένα και θα κοιτάξω το συμφέρον μου και το συμφέρον του Άρη. Μαζί με την ομάδα θα αποφασίσουμε για το μέλλον μας. Έχω εμπιστοσύνη στην διοίκηση, έχω εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που με περιβάλλουν και φροντίζουν για το μέλλον μου, έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Ξαναλέω πάντως, δεν πιστεύω ότι υπάρχουν ομάδες που… τρέχουν να αγοράσουν τον Βεζένκοφ. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει πρόταση στον Άρη για την απόκτησή μου, αλλά και αν έρθει θα την εξετάσουμε μαζί».

Για τον Δημήτρη Πρίφτη:

«Είναι ένας πολύ καλός προπονητής, όποιον και αν ρώτησα μου είπε τα καλύτερα. Είναι ακόμη πιο θετικό ότι έκλεισε με την ομάδα σχετικά νωρίς, οπότε θα μπορέσει να σχεδιάσει την ομάδα με τον καλύτερο τρόπο. Το ότι τον επέλεξε ο Άρης κάτι σημαίνει. Περιμένω με πολύ ανυπομονησία να συνεργαστούμε και υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να δουλέψω σκληρά, για να εφαρμόσω αυτά που θα μου ζητήσει και να βοηθήσω τον Άρη».

Για τους στόχους τη νέα χρονιά:

«Το μόνο που εύχομαι είναι να είμαστε υγιείς. Πέρυσι αφήσαμε μια πικρή γεύση στον κόσμο, με τον τρόπο που τελειώσαμε την σαιζόν. Φέτος πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα. Είμαστε όλοι υποχρεωμένοι, παίκτες και διοίκηση, να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών του κόσμου, που φέτος θα είναι πιο απαιτητικός. Εύχομαι να γίνουν και καλές επιλογές ξένων παικτών, ώστε να ενισχυθούμε σημαντικά. Αν μείνουμε οικογένεια και δείξουμε ομαδικότητα και πίστη, κάτι καλό θα γίνει στο τέλος».

Πηγή: Sport-fm.gr