Στη «μάχη» της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας ρίχνονται σήμερα (10/02) έξι από τις οκτώ ομάδες που προκρίθηκαν στην προημιτελική φάση. Το πρόγραμμα με τους πρώτους αγώνες ξεκινά από τις 17:00 από το ΟΑΚΑ, συνεχίζει στην Τούμπα (19:00) και καταλήγει στο Καραϊσκάκη (21:30).

Στο φαληρικό γήπεδο διεξάγεται και η πιο ενδιαφέρουσα από τις τρεις αναμετρήσεις, αυτή ανάμεσα στον Ολυμπιακό με τον Άρη (21:30, Cosmote Sport 1).

Οι Πειραιώτες, από τη στιγμή που ακολουθούν σημαντικά και κρίσιμα παιχνίδια στην Ελλάδα και την Ευρώπη με την Αϊντχόφεν, θα ήθελαν από σήμερα ένα σκορ ασφαλείας για τη ρεβάνς του «Κλεάνθης Βικελίδης». Από την πλευρά τους, οι Θεσσαλονικείς θα ήθελαν να προκαλέσουν… ζημιά, αφήνοντας ανοικτούς λογαριασμούς για το δεύτερο παιχνίδι. Άλλωστε, οι επισκέψεις τους στην Αττική αυτήν τη σεζόν ήταν άκρως αποδοτικές.

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να παίξει με 4-3-3, με τον Κρίστινσον κάτω από τα δοκάρια και μπροστά του -από δεξιά προς αριστερά- τους Λαλά, Παπασταθόπουλο, Μπα και Χολέμπας. Την τριπλέτα στα χαφ θα αποτελέσουν οι Μπουχαλάκης, Τιάγκο Σίλβα και Καμαρά. Στην επίθεση θα παίξουν οι Μασούρας και Φορτούνης στα δύο άκρα, ενώ στην κορυφή θα είναι ο Ελ Αραμπί.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Τζολάκης, Καραργύρης, Ντρέγκερ, Σεμέδο, Ρέαμπτσιουκ, Σουρλής, Ραντζέλοβιτς, Βρουσάι, Κάιπερς και Χασάν. Εκτός έμειναν οι Σα, Εμβιλά, Βαλμπουενά και Μπρούμα για να πάρουν ανάσες.

Ο Άρης, από την πλευρά του, αναμένεται να παραταχθεί με σχήμα 4-2-3-1. Την «κίτρινη» εστία θα υπερασπιστεί ο Κουέστα, ο οποίος μπροστά του -από δεξιά προς αριστερά- θα έχει τους Σούντγκρεν, Ροζ, Δεληζήση και Σάκιτς. Το δίδυμο στα χαφ θα είναι ο Σάσα και Τζέγκο, με τον Μπερτόγλιο πιο μπροστά. Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Σίλβα, Γκάμα και Μαντσίνι.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μπουσέ, Γκάνεα, Μπρούνο, Μπεναλουάν, Κάτσε, Μήτρογλου, Μάνος, Ιωάννου, Μπαγκαλιάνης και Μπακουτσής. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Ματέο Γκαρσία και Ματίγια.

Στόχος να «καθαρίσει» από σήμερα για τον ΠΑΟΚ κόντρα στη Λαμία

Στο σημερινό παιχνίδι με τη Λαμία στρέφει την προσοχή του ο ΠΑΟΚ (19:00, Cosmote Sport 2). Μετά τη νέα εντός έδρας γκέλα κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, οι Θεσσαλονικείς θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες και παράλληλα να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης.

Οι Θεσσαλονικείς αναμένεται να παραταχθούν με σχήμα 4-2-3-1, με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα -από δεξιά προς αριστερά- τους Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο και Ροντρίγκο. Το δίδυμο στα χαφ θα αποτελέσουν οι Σβαμπ και Τσιγγάρας, με τον Τζόλη και τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς στα πλάγια. Σε ρόλο οργανωτή θα παίξει ο Ουάρντα και στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ξανά ο Κρμέντσικ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ταλιχμανίδης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Περέιρα, Νινούα, Ελ Καντουρί, Καγκάβα, Μουργκ, Λάμπρου και Σφιντέρσκι.

Με πολλές απουσίες θα παραταχθεί η Λαμία στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. O Mιχάλης Γρηγορίου άφησε εκτός τους Επασί, Τζανετόπουλο, Σκόνδρα, Τζανδάρη, Μπιάρνασον και Καραμάνο, ενώ στη λίστα δεν συμπεριλαμβάνονται επίσης οι Μπαχανάκ, Μπουλούλης και Χατζηστραβός. Στον αντίποδα στην αποστολή βρίσκονται οι Τζέιμς, Γκαζαριάν, αλλά και Αραμπούλι.

Αναλυτικά στην αποστολή βρίσκονται οι: Θεοδωρόπουλος, Κατσίκας, Προβυδάκης, Αντέτζο, Βύντρα, Τζέιμς, Ασίγκμπα, Σαραμαντά, Ασίγκμπα, Σαραμαντάς, Γκούγκα, Μαργαρίτης, Μπεχαράνο, Νικολόπουλος, Βασιλακάκης, Γκαζαριάν, Πίτι, Βλαχομήτρος, Ρόμανιτς, Αραμπούλι, Τσούκαλος, Κωστίκας.

Ψάχνει αντίδραση η ΑΕΚ κόντρα στον Βόλο

Το Κύπελλο Ελλάδας αποτελεί για την ΑΕΚ τον μεγάλο στόχο, δεδομένου ότι η χρονιά στο πρωτάθλημα… τελείωσε από νωρίς. Η Ένωση υποδέχεται τον Βόλο για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης (17:00, Cosmote Sport 1), με στόχο ένα αποτέλεσμα που θα κάνει πολύ πιο εύκολη τη ζωή της ενόψει της ρεβάνς.

Το έργο των ποδοσφαιριστών του Μανόλο Χιμένεθ δεν είναι εύκολο, αφού οι Θεσσαλοί είναι μία καλή ομάδα, που ξέρει να διαχειρίζεται τέτοια παιχνίδια.

Στο αγωνιστικό σκέλος, η ΑΕΚ αναμένεται να παραταχθεί με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Αθανασιάδης, ο οποίος μπροστά του -από δεξιά προς αριστερά- θα παίξουν οι Νταντσένκο, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου και Μιτάι. Το δίδυμο στα χαφ θα αποτελέσουν οι Σιμάνσκι και Σιμόες, με τον Μάνταλο σε πιο ελεύθερο ρόλο. Στην επίθεση θα βρεθούν οι Γκαρσία, Τάνκοβιτς και Ολιβέιρα.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Τσιντώτας, Λόπες, Λάτσι, Χνιντ, Ραντόνια, Κρίστιτσιτς, Ανσαριφάρντ, Αλμπάνης και Χριστόπουλος. Εκτός είναι οι Μαχαίρας, Γαλανόπουλος, Μπακάκης, Σβάρνας, Σάκχοφ που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς.

Όσον αφορά τον Βόλο, ο Άνχελ Λόπεθ θα έχει κάποια σημαντικά προβλήματα, καθώς από την αποστολή της ομάδας του για το ΟΑΚΑ απουσιάζουν τα ονόματα του Τέκιο, των τραυματιών Μπαριέντος, Ντεντάκη, Μπουένο, Κιάκου, καθώς και του Σάντος, ο οποίος αποχώρησε με ενοχλήσεις στο πόδι του στο πρόσφατο παιχνίδι με την ΑΕΛ (0-0). Επίσης, έμεινε εκτός και ο Χοσέ Ρίβας, ο οποίος αποκτήθηκε την τελευταία ημέρα των μεταγραφών.

Αναλυτικά, η αποστολή του Βόλου για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ: Γκαραβέλης, Κλέιμαν, Γκρίλο, Μήτογλου, Σάντσες, Κολόμπο, Φεράρι, Λογαράς, Κανελλάκης, Ριένστρα, Τσοκάνης, Νίνης, Μίλοκ, Μαρτίνες, Περέα, Κρητικός, Μπάλλας, Μπαρτόλο, Δουβίκας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου

  • 17.00: ΟΑΚΑ, ΑΕΚ – Βόλος (Cosmote Sport 1)
  • 19.00: Τούμπα, ΠΑΟΚ – Λαμία (Cosmote Sport 2)
  • 21.30: «Γεώργιος Καραϊσκάκης, Ολυμπιακός – Άρης (Cosmote Sport 1)

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου

  • 15.00: «Ζωσιμάδες», ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός (Cosmote Sport 1)