Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο, λίγα 24ωρα μετά την κατάκτηση του πρώτου τροπαίου του στον πάγκο της Παρί Σεν Ζερμέν -το γαλλικό Σούπερ Καπ- θα δει από το… σπίτι του τον σαββατιάτικο (16/01) εκτός έδρας αγώνα των «πρωτευουσιάνων» με την Ανζέ, καθώς διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Την είδηση γνωστοποίησε ο σύλλογος της γαλλικής πρωτεύουσας σε μήνυμα  στον επίσημο λογαριασμό του κλαμπ στο Twitter, αναφέροντας: «Ο προπονητής της ομάδας μας Μαουρίσιο Ποκετίνο διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19, μετά το τελευταίο τεστ. Μπήκε ήδη σε απομόνωση τηρώντας απόλυτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οι άμεσοι συνεργάτες του Ζεσούς Πέρες και Μιγκέλ Ντ’ Αγκοστίνο θα καθοδηγήσουν από τον πάγκο την ομάδα στο αυριανό (16/01) παιχνίδι με την Ανζέ».

O Αργεντινός, πάντως, πρόλαβε μέσα σε 11 μέρες και τρία παιχνίδια να πάρει τίτλο ως κόουτς της Παρί Σεν Ζερμέν, έχοντας υπογράψει το πιο πλούσιο συμβόλαιο από κάθε άλλον προπονητή στα χρονικά της ομάδας.

Το συμβόλαιο που έχει υπογράψει τον έχει… εξαναγκάσει να πετύχει και μάλιστα πολύ άμεσα, με τον μισθό του να φτάνει στις 940.000 ευρώ μηνιαίως μαζί με την εφορία. Αυτός θα βάζει κανονικά στην τσέπη του κάτι παραπάνω από μισό εκατομμύριο, δηλαδή 525.000 ευρώ. Αυτό μέχρι το φετινό καλοκαίρι, αφού για την επόμενη σεζόν ο μισθός του θα αυξηθεί στις 625.000 ευρώ τον μήνα.

Το συνολικό κόστος, πάντως, για την Παρί θα φτάσει στα 13,4 εκατομμύρια ευρώ, που είναιο σχεδόν τα διπλάσια από εκείνα του συμβολαίου του Τόμας Τούχελ (7,5 εκατ. ευρώ).