Από τα τέλη Οκτωβρίου είχε ξεκινήσει μία κουβέντα με τη Λίγκα και τους αρμόδιους φορείς για να χαλαρώσει το υπάρχουν πρωτόκολλο των αγώνων που με τρία κρούσματα υπάρχει αναβολή.

Οι λοιμωξιολόγοι ως γνωστόν σε πρώτη φάση ήταν αρνητικοί στην τροποποίηση του υπάρχοντος πρωτόκολλου για την SL1. Δεν θεωρούσαν πως πρέπει να χαλαρώσει και εκτιμούν πως τα τρία κρούσματα για να μην γίνει ένα ματς είναι ένας «σωστός» αριθμός. Μάλιστα έκαναν συγκρίσεις και με άλλα πρωτόκολλα όπως το γαλλικό που προβλέπει αναβολή αγώνα για τέσσερα θετικά κρούσματα στη διάρκεια μιας εβδομάδας, χωρίς επαναληπτικά τεστ δύο ημέρες πριν από τον εκάστοτε αγώνα.

Ωστόσο τα δεδομένα φαίνεται πως αλλάζουν. Πλέον το έδαφος είναι πρόσφορο και όλα δείχνουν πως υπάρχει πιο θετικό κλίμα για να γίνει πιο «διαλλακτικό» το πρωτόκολλο, τουλάχιστον για την περίοδο του lockdown, ώστε να αναβάλλονται πιο δύσκολα οι αγώνες.

Μετά από οκτώ ματς που έχουν αναβληθεί, εκ των οποίων τα έξι λόγω του κορονοϊού, υπάρχει όπως είναι λογικό ανησυχία στη Λίγκα. Ο στόχος είναι για να αναβάλλεται ένας αγώνας το πρωτόκολλο να προβλέπει πέντε-έξι κρούσματα. Τελικές εξελίξεις αναμένονται ακόμα και εντός της τρέχουσας εβδομάδας και ενώ η αρμόδια επιτροπή έχει ζητήσει από τη Λίγκα να τις προσκομίσει συγκεκριμένα στοιχεία επί των κρουσμάτων και των δεδομένων για να αποφανθεί σχετικά.

Πηγή: gazzetta.gr