Την ώρα που ο Αλέκος Αλεξανδρής έδειχνε ότι θα είναι ο επόμενος προπονητής του Ολυμπιακού, στο προσκήνιο ήρθε η περίπτωση του Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Το θέμα του νέου τεχνικού της ομάδας το χειρίζεται προσωπικά ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος αναμένεται να περάσει σήμερα από τα γραφεία της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ. Σύμφωνα με τη διοίκηση, ο πρόεδρος θα ανοίξει τα χαρτιά του τη Δευτέρα, όταν και είναι προγραμματισμένη η έκτακτη γενική συνέλευση της Εταιρείας. Ο κ. Κόκκαλης φέρεται να έχει πάρει στα χέρια του (από τον Γιάννη Χρυσικόπουλο) μία λίστα με τους διαθέσιμους ξένους τεχνικούς, με τους μάνατζερ των οποίων έχει έρθει ήδη σε επαφή.

Συγκεκριμένα, γνωρίζουν τα «κασέ» τους και αν επιθυμούν να εργαστούν στην Ελλάδα. Όσον αφορά την υπόθεση Κούπερ, τον Αργεντινό τεχνικό και τον Αριέλ Ιμπαγάσα τους έχει προτείνει ένα γραφείο μάνατζερ, που υποστηρίζει ότι και οι δύο ενδιαφέρονται να έρθουν στον Ολυμπιακό. Πάντως ο Έκτορ Κούπερ δεσμεύεται με συμβόλαιο από τον Άρη και είναι αμφίβολο αν θα δεχτεί να τον παραχωρήσει. Μάλιστα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο δίπλα στον 55χρονο προπονητή να βρίσκεται ο Αλέκος Αλεξανδρής ως βοηθός, αφού οι οπαδοί της ομάδας αντέδρασαν σε διάφορες «ερυθρόλευκες» ιστοσελίδες με τη διαφαινόμενη επιλογή του κ. Κόκκαλη. Από την πλευρά του, ο 42χρονος τεχνικός θα αναχωρήσει τελικά σήμερα για τη Ρόδο, όπου αναμένεται να παρακολουθήσει σεμινάριο για να πάρει το δίπλωμα προπονητή της UEFA. Το σεμινάριο ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου.
Μικρή διαφορά με Ντεγιάγκα
Μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκαθαρίσει υπόθεση του Ασκάν Ντεγιάγκα. Στον Ολυμπιακό έχουν την αντιπρόταση της πλευράς του 24χρονου μεσοεπιθετικού και σύντομα θα απαντήσουν. Αυτή τη στιγμή τις δύο πλευρές χωρίζουν 100.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες προσφέρουν 700.000 ευρώ ετησίως και ο Γερμανός ζητάει 800.000 ευρώ το χρόνο. Το συμβόλαιο του Ντεγιάγκα με τη Βόλφσμπουργκ λήγει στο τέλος του μήνα, όμως ο τεχνικός διευθυντής της γερμανικής ομάδας – Ντίτερ Χένες – ζήτησε από τον παίκτη να παραμείνει. Στο «ερυθρόλευκο στρατόπεδο» περιμένουν τη θετική εισήγηση του κ. Κόκκαλη για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Εντός της ημέρας θα περάσει από τα γραφεία της ΠΑΕ ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον Γιάννη Χρυσικόπουλο. Δεν αποκλείεται αν πάει ο κ. Κόκκαλης στην πλατεία Αλεξάνδρας, να μιλήσει με τον πολύπειρο τερματοφύλακα και να του ζητήσει να συνεχίσει για ακόμη ένα χρόνο. Αρκετές δυσκολίες παρουσιάζει η περίπτωση του Φραντσίσκο Γιέστε, αφού πολλές ομάδες ενδιαφέρονται για την απόκτησή του. Ο 30χρονος παίκτης έμεινε ελεύθερος από την Αθλέτικ Μπιλμπάο και το συμβόλαιο του θα κοστίσει 1,2 εκατ. ευρώ (άρα 2 εκατ. ευρώ μαζί με την εφορία). Δεν αποκλείεται αν φύγει τελικά ο Μαρέσκα, να γίνει η μεταγραφή του Ισπανού χαφ.

Πηγή: Sport-fm