Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε κόντρα στην Πόρτο για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League και γνώρισε την ήττα με 2-0 στην Πορτογαλία. Ωστόσο, οι ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση παραμένουν, ενώ παραμένει ορθάνοιχτος ο δρόμος της ευρωπαϊκής συνέχειας μετά και τη νίκη με 1-0 επί της Μαρσέιγ στην πρεμιέρα.

Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης για τη 7η αγωνιστική της Super League 1. Για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ο Πέδρο Μαρτίνς αναμένεται να προχωρήσει σε εκτενές rotation σε σχέση με τον αγώνα του «Ντραγκάο». Άλλωστε, το ματς πρωταθλήματος είναι το Σάββατο (31/10, 15:00) και ακολουθεί την Τρίτη (03/11, 22:00) το δύσκολο ματς με τη Σίτι στο Μάντσεστερ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει να δώσει ανάσες σε κάποιους παίκτες που έχουν συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπως ο Ελ Αραμπί, ο Βαλμπουενά και Χολέμπας, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξουν αλλαγές και σε άλλες θέσεις της ενδεκάδας. Στο κέντρο της άμυνας, βέβαια, είναι λίγο πιο δύσκολα τα πράγματα, αφού διαθέσιμοι αυτή τη στιγμή είναι μόνο είναι ο Σεμέδο, ο Σισέ και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Μπα είναι θετικός στον κορονοϊό και περιμένει να αναρρώσει, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους Καμαρά και Σουντανί.

Από εκεί και πέρα, ο 50χρονος προπονητής μπορεί να δώσει φανέλα βασικού σε κάποιον από τους νέους ποδοσφαιριστές, όπως ο Μπρούμα και ο Πέπε, ώστε και εκείνοι σιγά-σιγά να αρχίζουν να παίρνουν παιχνίδια στα πόδια τους και να μπουν στο ρυθμό της υπόλοιπης ομάδας, ενώ σχεδόν σίγουρη θεωρείται η επιλογή του Βινάγκρε στα αριστερά της άμυνας.

Το σίγουρο είναι ότι είναι απαραίτητη η διαχείριση του ρόστερ από πλευράς Μαρτίνς, καθώς οι διαδοχικοί αγώνες θα επιβαρύνουν τα πόδια των παικτών του.