Για το πολύ δύσκολο ματς της ΑΕΚ με τη Λέστερ, για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, μίλησε ο Μάσιμο Καρέρα.

Η Ένωση φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ τη φορμαρισμένη αγγλική ομάδα το βράδυ της Πέμπτης και στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο Καρέρα αναφέρθηκε σε όλα όσα θα πρέπει να κάνει η ομάδα του ώστε να πάρει θετικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής της ΑΕΚ…

Για το αν έχει καταλήξει στην ενδεκάδα και αν θα επιλέξει το 3-5-2 ή το 4-3-3: «Έχω αποφασίσει, υπάρχουν δύο – τρία πράγματα, αλλά θα τα αποφασίσω μετά την τελευταία προπόνηση».

Για το τι πρέπει να διαθέτει η ΑΕΚ στο παιχνίδι της κόντρα στη Λέστερ που δεν το είχε κόντρα στην Μπράγκα προκειμένου να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα: «Σε ένα τέτοιο ματς πρέπει να ξέρεις ότι δεν θα δημιουργήσεις πολλές ευκαιρίες και θα πρέπει να τις μετατρέψεις σε γκολ. Παίζουμε απέναντι σε μια δυνατή ομάδα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να δείξουμε αυτοθυσία γιατί συνολικά ως ομάδα η Λέστερ είναι υψηλής ποιότητας και παίζει γρήγορα. Πρέπει να έχουμε κοντά τις γραμμές μας και να κάνουμε το παιχνίδι μας».

Για το αν η ΑΕΚ με ένα θετικό αποτέλεσμα ξεπερνάει την ήττα της πρεμιέρας και με τι θα είναι ευχαριστημένος αύριο: «Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας παίζοντας με έναν εξαιρετικό σύλλογο. Ξέρουμε τις δυνατότητές μας και αυτά πρέπει να τα βγάλουμε στο γήπεδο. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί και γιατί όχι εμείς να είμαστε αυτοί που θα χαιρόμαστε στο τέλος».

Για το τι εικόνα έχει για τη Λέστερ και αν τη θεωρεί περισσότερο επικίνδυνη στα εκτός έδρας παιχνίδια της: «Είναι μια ομάδα που έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά, θα κάνει το παιχνίδι της, όπως το έχει αποδείξει απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους».

Για το τι θα πει στους παίκτες του για να τους τονώσει το ηθικό και για το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν θα έχει τη βοήθεια των οπαδών της στις εξέδρες: «Θα τους πω στα αποδυτήρια αυτό που θα αισθανθώ. Είναι κάτι που θα βγει μέσα από την καρδιά και την ψυχή μου, δεν το έχω γραμμένο κάπου. Σίγουρα θα θέλαμε να έχουμε δίπλα μας τους οπαδούς μας και αυτό δεδομένα αυξάνει τις δυσκολίες. Οι παίκτες πρέπει να βρουν αυτή τη δύναμη μέσα από τον εαυτό τους».