Στο ΟΑΚΑ θα είναι στραμμένα τα βλέμματα το απόγευμα του Σαββάτου. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό με τους Νιόπλια και Βαλβέρδε να κρατούν κλειστά χαρτιά.

Ο Παναθηναϊκός καλείται να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις και να καλύψει τη διαφορά από την κορυφή σε ένα ματς δίχως αύριο. Για το λόγο αυτό ο Νίκος Νιόπλιας προσπάθησε να τονώσει την ψυχολογία των παικτών του λέγοντάς τους: «Δείξτε ποιοι είστε. Είναι ένα παιχνίδι χωρίς αύριο και για μας υπάρχει μόνο η νίκη».

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Τζόρβας. Στο κέντρο της άμυνας θα αγωνιστεί ο Μπούμσονγκ με έναν εκ των Σαριέγκι, Κατσουράνη. Στο δεξί άκρο θα παίξει ο Βύντρα και στο αριστερό ο Σπυρόπουλος. Στη μεσαία γραμμή θα πάρουν θέση ο Ζιλμπέρτο με τον Σιμάο (αν ο Κατσουράνης παίξει στόπερ), δεξιά ο Γκοβού, αριστερά ο Χριστοδουλόπουλος και πίσω από τον Σισέ, ο Καραγκούνης.

Θέση στο βασικό σχήμα διεκδικούν και ο Στέργος Μαρίνος με τον Λουίς Γκαρσία, ενώ υπενθυμίζεται ότι εκτός μάχης είναι οι Νίνης και Λέτο. Οι υπόλοιποι που συνθέτουν την αποστολή του Παναθηναϊκού είναι οι Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Καντέ, Ιωαννίδης, Πλεσί, Δημούτσος, Πετρόπουλος και Μαυρίας.

Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη που θα τον αποσπάσει επτά βαθμούς από τους πρωταθλητές Ελλάδας και θα του δώσει σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου. Ο Ερνέστο Βαλβέρε δεν προτίθεται να αλλάξει το σχήμα που έχει οδηγήσει σε έξι συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα.

Ο Βάσκος τεχνικός θα επιλέξει το γνωστό 4-4-1-1. Ο Πάρντο θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια με τους Α. Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ, Τοροσίδη και Ραούλ Μπράβο να συνθέτουν τους τέσσερις της άμυνας. Στο κέντρο θα αγωνιστούν οι Ντουντού, Ιμπαγάσα ή Ουρτάδο, δεξιά ο Ριέρα και αριστερά ο Φετφατζίδης ή Ρόμενταλ. Σε ελεύθερο ρόλο θα παίξει ο Φουστέρ και μοναδικός προωθημένος ο Μιραλάς.

Τη 18αδα συμπληρώνουν οι Μέγερι, Γκαλίτσιος, Ποτουρίδης, Γ. Παπαδόπουλος, Νέμεθ και Ν. Παπαδόπουλος. Εκτός αποστολής έμεινε ο ανέτοιμος Πάντελιτς αφού κρίθηκε ανέτοιμος παρότι προπονήθηκε την Παρασκευή. Παρόλα αυτά, ο Σέρβος επιθετικός θα ακολουθήσει την αποστολή στο ΟΑΚΑ.

Πηγή: gazzetta.gr