Η λέξη «τελικός» είναι κάτι που τα τελευταία χρόνια δεν φέρνει ευχάριστες αναμνήσεις στην ΑΕΚ. Ωστόσο, το σημερινό (21:45, Novasports 2) παιχνίδι με τη Βόλφσμπουργκ έχει χαρακτήρα τελικού για τους «κιτρινόμαυρους», καθώς σε αυτό διακυβεύεται η ευρωπαϊκή τους συνέχεια. Με νίκη (στην κανονική διάρκεια, στην παράταση, ή ακόμη και στα πέναλτι) συνεχίζουν στους ομίλους του Europa League. Σε διαφορετική περίπτωση, για δεύτερη σερί σεζόν θα έρθει αποκλεισμός, αρκετά νωρίς.

Για να έρθει η επιτυχία, θα πρέπει η Ένωση να ξεπεράσει το εμπόδιο του γερμανικού συλλόγου, προκειμένου -εκτός των άλλων- να προστεθεί ένα σημαντικό χρηματικό ποσό στα ταμεία της ΠΑΕ. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μάσιμο Καρέρα χαρακτήρισε το αποψινό παιχνίδι ως «το ματς της ζωής μας», αφού ο βαθμός κρισιμότητας είναι τεράστιος.

Ο Ιταλός τεχνικός δεν υπολογίζει στην προσπάθεια τον Μιχάλη Μπακάκη, ο οποίος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στη χθεσινή προπόνηση, ενώ εκτός έμειναν και οι επίσης τραυματίες Σιμάνσκι και Γαλανόπουλος, όπως και ο νεαρός Λάτσι που ακολουθεί πρόγραμμα θεραπείας. Αντίθετα, στην αποστολή συμπεριλήφθηκε κανονικά ο Νέλσον Ολιβέιρα, μετά τη συμμετοχή του σε φουλ πρόγραμμα για δεύτερη σερί μέρα.

Ο Καρέρα δεν έχει ανοίξει… τα χαρτιά του, ωστόσο επικρατέστερος σχηματισμός μοιάζει το 4-3-3, με δύο ερωτηματικά. Στην κορυφή της επίθεσης το προβάδισμα έχει ο Ολιβέιρα, ωστόσο σκέψεις υπάρχουν και για τον Ανσαριφάρντ, που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Επίσης, ο Ιταλός αναμένεται να αποφασίσει τελευταία στιγμή και για το αριστερό άκρο της επίθεσης, όπου ενδέχεται να επιλέξει για εκεί τον Μάνταλο, με τριάδα στα χαφ τους Σιμόες, Σάκχοφ και Κρίστιτσιτς. Εάν όμως ο αρχηγός της ΑΕΚ πάρει θέση στο κέντρο, τη θέση στα εξτρέμ θα πάρει ο Λιβάι Γκαρσία.

Οι θέσεις που φαίνεται να έχει κατασταλάξει είναι η τετράδα στην άμυνα, με τους Ινσούα, Σβάρνα, Τσιγκρίνσκι και Βασιλαντωνόπουλο

Οι πιθανές συνθέσεις: 

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Τσιγκρίσνκι, Σβάρνας, Ινσούα, Σιμόες, Σάκχοφ, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (ή Γκαρσία), Λιβάγια, Ολιβέιρα.

Βόλφσμπουργκ (Όλιβερ Γκλάσνερ): Πέρβαν, Στέφεν, Λακρουά (ή Μπρουκς), Γκιλαβογκί, Ρουσιγιόν, Σλάγκερ, Άρνολντ, Κλάους, Μεχμέντι, Μπρέκαλο Βέγκχορστ (ή Γκίντσεκ).