Την πρόθεση της κυβέρνησης να εξαντλήσει τα περιθώρια για επιστροφή θεατών στα γήπεδα διεμήνυσε μέσω τηλεοπτικής του παρέμβασης ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ο υφυπουργός Αθλητισμού στάθηκε στη διοργάνωση του Final 8 του Basketball Champions League, που είναι προγραμματισμένη για το διάστημα 30 Σεπτεμβρίου με 4 Οκτωβρίου, τονίζοντας ότι «πρέπει να βιαστούμε».

Μετά την ανακοίνωση των χθεσινών μέτρων για τον κορονοϊό, αναπτύχθηκε έντονη φημολογία για το εάν μπορεί να πραγματοποιηθεί πράγματι η τελική φάση του BCL της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου. Βασικό πρόβλημα αποτελεί η παρουσία κόσμου στις εξέδρες, κάτι που ενδεχομένως να απομακρύνει τη διοργάνωση από την Ελλάδα.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε μέσω του ΣΚΑΪ ότι γίνονται προσπάθειες να επιτραπεί έστω και μερική παρουσία θεατών στις εξέδρες και πως «λόγω του Final 8, μιας μεγάλης διοργάνωσης που ήρθε στη χώρα μας μετά από χρόνια, πρέπει να βιαστούμε. Και για τον λόγο αυτόν πρέπει το συντομότερο να εξασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει ένα ποσοστό κόσμου στις κερκίδες. Δουλεύουμε οργανωμένα όλοι μαζί με τους υγειονομικούς και τον κ. Χαρδαλιά και πιστεύω να τα καταφέρουμε».

Σε ερώτηση για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, απάντησε: «Ο κόσμος χρειάζεται στα γήπεδα. Οι 14 ομάδες της Super League έχουν προχωρήσει πολύ. Έχουν φτιάξει σε απόλυτη συνεννόηση και σύμπνοια τα πρωτόκολλα ασφαλείας και πιστεύω ότι σύντομα θα μπορούν, σε συνεννόηση πάντα με τους υγειονομικούς και τον κ. Χαρδαλιά, να επιτρέψουν την παρουσία κόσμου στα ποδοσφαιρικά γήπεδα».