Θέλει πολύ το Europa League. Και το δείχνει με τις εμφανίσεις της. Η Ίντερ νίκησε 2-1 την Μπάγερ Λεβερκούζεν στο Ντίσελντορφ, πολύ πιο πειστικά απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ, και προκρίθηκε δικαίως στα ημιτελικά, όπου την Δευτέρα (17/08, 22:00) θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Σαχτάρ Ντόνετσκ – Βασιλεία, ομάδες που τίθενται αντιμέτωπες το βράδυ της Τρίτης (11/08, 22:00).

Συναρπαστικό το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο οι Ασπιρίνες μπήκαν με μια αλλαγή σε σχέση με τα αρχικά σχέδια του Πέτερ Μπος, αφού ο Σβεν Μπέντερ ένιωσε ενοχλήσεις στο ζέσταμα και την θέση του στο κέντρο της άμυνας πήρε ο Τζόναταν Τα.

Η Λεβερκούζεν προσπάθησε, όπως της αρέσει, να έχει την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του ρυθμού, κάτι που όμως εξυπηρετεί και τον τρόπο παιχνιδιού της Ίντερ, η οποία ευτύχησε να προηγηθεί στο πρώτο της σουτ προς την εστία του Λούκας Χραντέτσκι (15′).

Ο Νικολό Μπαρέλα, με πολύ ωραίο σουτ με το εξωτερικό από το ύψος της μεγάλης περιοχής, νίκησε τον Φινλανδό τερματοφύλακα, ύστερα από προσπάθεια του Ρομελού Λουκάκου και ππροσωρινό διώξιμο από την γερμανική άμυνα.

Ο Βέλγος πήρε την… ρεβάνς έξι λεπτά αργότερα (21′) όταν μετά από πάσα του Άσλεϊ Γιανγκ και παρ’ ότι έπεσε κάτω από το μαρκάρισμα του Έντμοντ Ταπσόμπα, βρήκε τρόπο για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 31ο φετινό του γκολ.

Παρά το γρήγορο 2-0 το οποίο υποχρεώθηκε να κυνηγάει, η Λεβερκούζεν δεν το έβαλε κάτω. Στο 25ο λεπτό, ο Κέβιν Φόλαντ βρήκε τον Κάι Χάβερτς μέσα στην περιοχή και ο 21χρονος επιθετικός νίκησε από κοντά τον Σαμίρ Χαντάνοβιτς, πετυχαίνοντας το τέταρτο γκολ του σε πέντε ματς του Europa League.

Η Ίντερ θα μπορούσε να είχε φύγει με προβάδισμα δύο γκολ για τα αποδυτήρια, αλλά ο Ισπανός διαιτητής Κάρλος ντελ Θέρο Γράντε… πήρε πίσω μέσω VAR το πέναλτι που έδειξε για χέρι (μάλλον ώμο) του Ντέιλι Σινγκράβεν, ενώ ο Λουκάκου απέτυχε να νικήσει τον Χραντέτσκι σε τετ – α – τετ.

Ο Φινλανδός κίπερ κράτησε ζωντανή την Μπάγερ και στο δεύτερο μέρος σε τετ – α – τετ με τον Αλέξις Σάντσες (είχε πάρει την θέση του… άφαντου και πάλι Λαουτάρο Μαρτίνες) και σουτ του Κρίστιαν Έρικσεν, με τον Λουκάκου, άθελά του, να παρεμβάλλεται νωρίτερα μεταξύ του Ρομπέρτο Γκαλιαρντίνι και του 3-1.

Η Λεβερκούζεν το ήθελε, το πίστεψε και το πάλεψε, αλλά ανησύχησε τους Νερατζούρι μόνο στο 79ο λεπτό, όταν Χάβερτς και Φόλαντ δεν πρόλαβαν την μπάλα μέσα στην μικρή περιοχή, ύστερα από σέντρα του Λέον Μπέιλι. Στις καθυστερήσεις και για δεύτερη φορά, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι στην Ίντερ και το πήρε πίσω μέσω VAR. Ντεφορμέ οι διαιτητές εσχάτως…

Ίντερ (Αντόνιο Κόντε): Χαντάνοβιτς – Γοδίν, Ντε Φράι, Μπαστόνι (84′ Σκρίνιαρ) – Ντ’ Αμπρόζιο (59′ Μόουζες), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Γκαλιαρντίνι (59′ Έρικσεν), Γιανγκ – Λουκάκου, Μαρτίνες (64′ Αλέξις Σάντσες).

Μπάγερ Λεβερκούζεν (Πέτερ Μπος): Χραντέτσκι – Λ. Μπέντερ (85′ Μπελαράμπι), Τα, Ταπσόμπα, Σινγκράβεν (68′ Γουέντελ) – Παλάσιος (59′ Μπέιλι), Μπαουμγκάρτλινγκερ (68′ Αμίρι) – Χάβερτς, Ντεμιρμπάι, Ντιαμπί – Φόλαντ (86′ Αλάριο).

Πηγή: gazzetta.gr