Εποικοδομητική χαρακτηρίζεται η χθεσινή (05/08) σύσκεψη στα γραφεία της ΓΓΑ σχετικά με διαχρονικά προβλήματα των ομίλων κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου και όχι μόνο.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, οι εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας, Μαρία Λαρχανίδη και Νικολέττα Καρατζιά, και εκ μέρους της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας ο ειδικός γραμματέας, Ιωάννης Μπέης, και ο τεχνικός σύμβουλος, Τάκης Νικηφορίδης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΙΟ, έγινε κατανοητό ότι επιβάλλεται να γίνει διαχωρισμός των αθλητών που προπονούνται με τους προπονητές τους σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς ασφάλειας από τους μη αθλητές και όσον αφορά τον θαλάσσιο στίβο, αλλά και τις καιρικές συνθήκες.

Οι αθλητές και ιδιαίτερα αυτοί του windsurfing και του kite χρειάζονται αέρα και μόνο οι προπονητές τους είναι οι ειδικοί για να κρίνουν μέχρι που μπορεί να φτάσει η «κόκκινη γραμμή», πάντα σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς. Κατατέθηκαν σκέψεις και προτάσεις και αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις.

Επίσης αποφασίστηκε η ΓΓΑ σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής να συνδράμουν για την οριοθέτηση των χώρων των ομίλων, προκειμένου να μπορούν να λειτουργήσουν σωστά και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους αθλητές και τα μέλη τους.

Τέλος, διευκρινίστηκε ότι στους ομίλους δεν έχουν εφαρμογή οι όποιες διατάξεις αφορούν επιχειρήσεις ψυχαγωγίας πλωτών μέσων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.