Αισιόδοξος σε ό,τι αφορά την επιστροφή των οπαδών στα γήπεδα σύντομα, εμφανίστηκε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Ο πρόεδρος της UEFA μίλησε για το πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στο ποδόσφαιρο εξαιτίας της πανδημίας που είχε ως συνέπεια η φετινή σεζόν να είναι διαφορετική απ’ όλες τις άλλες, αφού υπήρξε διακοπή της δράσης για μήνες.

«Δεν ξεχνάμε πως ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος δεν σταμάτησε πραγματικά το ποδόσφαιρο, σε αντίθεση με την κρίση της COVID-19. Είμαι χαρούμενος που το ποδόσφαιρο επιστρέφει σε όλη την Ευρώπη.

Η UEFA θυσίασε μέρος της σεζόν της για να καταστήσει δυνατή την ολοκλήρωση των συνεχιζόμενων πρωταθλημάτων μέχρι τα τέλη Ιουλίου, όπως και των μεγάλων διοργανώσεων τον Αύγουστο.

Η αλληλεγγύη των συλλόγων θα είναι εξίσου σημαντική για ημερομηνίες για αγώνες εθνικών ομάδων τον Σεπτέμβριο.

Υπήρξε μεγάλη ενότητα και αλληλεγγύη μεταξύ UEFA, ομοσπονδιών, συλλόγων και λιγκών», είπε σχετικά ο Τσέφεριν, για να αναφερθεί αμέσως μετά στην οικονομική βοήθεια που δόθηκε στις ομοσπονδίες των χωρών.

«Όλες οι ομοσπονδίες αντιμετωπίζουν ποικιλία προκλήσεων. Διαθέσαμε προκαταβολή ύψους 236,5 εκατ. ευρώ από τη χρηματοδότηση του προγράμματος HatTrick της UEFA που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι Ομοσπονδίες για να αντισταθμίσουν τις συνέπειες των οικονομικών ζημιών που προκλήθηκαν από την πανδημία.

Επιπλέον, οι ομοσπονδίες μπορούν φυσικά να είναι σίγουρες ότι θα μπορούν να βασίζονται στην αδιάλειπτη υποστήριξή μας στο μέλλον», ήταν τα λόγια του προέδρου της UEFA, ο οποίος εξέφρασε και την αισιοδοξία του για γρήγορη επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα.

«Προς το παρόν, θα παίζουμε αγώνες χωρίς φιλάθλους μέχρι νεωτέρας. Δεν θα αναλάβουμε κανένα ρίσκο. Εμείς, ως διοικητικό όργανο, πρέπει να ξέρουμε ότι πρέπει να φροντίσουμε όλο το ποδόσφαιρο, όχι μόνο τις διοργανώσεις της UEFA.

Κατά συνέπεια, προσπαθήσαμε να ηγηθούμε στην Ευρώπη και νομίζω ότι το κάναμε με επιτυχία. Πιστεύω ότι η απόφαση αναβολής του EURO 2020 για το επόμενο έτος ήταν σε μια κρίσιμη στιγμή, επειδή πάρθηκε σε πολύ πρώιμο στάδιο.

Είμαστε όλοι έτοιμοι να θυσιάσουμε κάτι, τότε θα είμαστε στο σωστό δρόμο. Σίγουρα θα ένιωθα ακόμα καλύτερα αν οι φίλαθλοι ήταν στα γήπεδα. Αλλά είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και η μεγάλη μου ελπίδα είναι ότι θα μπορούν να επιστρέψουν στους αγώνες το συντομότερο δυνατό».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.