Για μια μάχη που είναι σε εξέλιξη ανάμεσα στους Ultras της Γιουβέντους και τις Αρχές κάνει λόγο ο ιταλικός Τύπος. Η αφορμή είναι τα πανό που σηκώθηκαν για την τραγωδία της Σουπέργκα στο κυριακάτικο ντέρμπι με την Τορίνο. Η αιτία, όμως, έχει δοθεί εδώ και καιρό και τώρα απλά παρακολουθούμε τα διάφορα επεισόδια μιας μάχης που είναι σε εξέλιξη. Στην μία πλευρά οι οργανωμένοι οπαδοί της Γιουβέντους, στην άλλη οι καραμπινιέρι.

Αυτό αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Il Messaggero της Ρώμης. Το ρεπορτάζ υπογράφει ο ανταποκριτής της εφημερίδας στο Τορίνο, Λούκα Πασκουαρέτα, πιάνοντας τα γεγονότα από την αρχή. Και η αρχή είναι το απόγευμα της 22ας Δεκεμβρίου, όταν η Γιουβέντους αντιμετώπιζε την Αταλάντα στο Μπέργκαμο.

Στο κείμενο αναφέρεται ότι η αστυνομία δεν επέτρεψε στους Drughi να σηκώσουν το πανό τους, με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφύγει. Για να γίνουν χειρότερα τα πράγματα, ανακοινώθηκε η απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα σε κάποια ηγετικά μέλη του γκρουπ για 3 ή 4 χρόνια, με μια απόφαση που προκάλεσε οργή.

Εκτός από τους Drughi, στο στόχαστρο μπήκαν και οι Nucleo 1985 ενώ πριν μήνες υπήρξαν παρόμοια προβλήματα με τους Viking. Η συνέχεια δόθηκε στο Γιουβέντους-Ιντερ, όταν οι Αρχές απαγόρευσαν στην κούρβα σουντ να παρουσιάσει την κορεό που είχε ετοιμάσει, με τους τιφόζι των «μπιανκονέρι» να σκέφτονται τις αντιδράσεις τους. Η πρώτη ήταν στο ματς με την Τραμπζονσπόρ, όταν παρέμειναν σιωπηλοί για 90 λεπτά.

Ακολούθησε το ντέρμπι με την Τορίνο, στο οποίο η κούρβα σουντ δε συμμετείχε στην κορεό και παράλληλα έμεινε σιωπηλή για τα πρώτα 45 λεπτά του ματς σαν ένδειξη διαμαρτυρίας. Εκεί το κλίμα έγινε ακόμη πιο επίφοβο καθώς συμμετείχαν όλα τα γκρουπ της κούρβα σουντ στην… σιωπηλή απεργία εκτός από τους Tradizione. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, μάλιστα, στο ημίχρονο του αγώνα τα πνεύματα άναψαν ανάμεσα σε Tradizione και Viking, με τους τελευταίους να παίρνουν το μέρος των Drughi.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα, η Γιουβέντους και συγκεκριμένα ο Αντρέα Ανιέλι είναι στη μέση σε αυτή την κατάσταση, την οποία προσπαθεί να χειριστεί με όσο καλύτερο τρόπο γίνεται καθώς από την μία θέλει να είναι κοντά η επίσημη Γιούβε με τους οργανωμένους οπαδούς της και από την άλλη δεν θέλει η εικόνα του «Γιουβέντους Στάντιουμ» που περνάει σε όλο τον κόσμο να είναι η εικόνα ενός γηπέδου στο οποίο σηκώνονται πανό για νεκρούς ή ακούγονται ρατσιστικά συνθήματα.

Στο όλο θέμα πάντως, καταλήγει το ρεπορτάζ της Il Messaggero, δεν αποκλείεται να εμπλακεί στο τέλος και το επίσημο κράτος καθώς το μήνυμα που έχει σταλεί από τους αρχηγούς των Ultras της Γιουβέντους είναι ξεκάθαρο: «Δεν κάνουμε πίσω»!

Πηγή: tifosi.gr