Σάλος στη Γερμανία με τον διεθνή γκολκίπερ της Μπάγερν Μονάχου, Μάνουελ Νόιερ, να τραγουδάει φασιστικό άσμα στις διακοπές του στην Κροατία.

Ο Νόιερ τραγουδάει το «Lijepa li si», κομμάτι του συγκροτήματος «Thompson», πολύ δημοφιλές ανάμεσα στους νεοναζί και με επικεφαλής τον Μάρκο Πέτκοβιτς, ο οποίος έχει δηλώσει δημοσίως θαυμαστής της Ούστασε.

Μιας φασιστικής, ρατσιστικής, υπερεθνικιστικής και τρομοκρατικής οργάνωσης, που έδρασε στην αρχική της μορφή, μεταξύ 1929 και 1945 και τα μέλη της δολοφόνησαν εκατοντάδες χιλιάδες Σέρβους, Εβραίους και Ρομά καθώς και πολιτικούς αντιφρονούντες στη Γιουγκοσλαβία κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η εφημερίδα «Bild» δημοσίευσε το συγκεκριμένο βίντεο, επισημαίνοντας ότι ο Νόιερ δεν γνωρίζει κροατικά, αλλά δεν αποκλείει την πιθανότητα να ξέρει το συγκεκριμένο συγκρότημα, το οποίο προωθεί τον φασισμό και καμαρώνει για τον θαυμασμό του προς τον Αδόλφο Χίτλερ.

Η «Bild» αποδίδει την επιλογή του τόπου διακοπών του Νόιερ στον προπονητή τερματοφυλάκων της Μπάγερν, Τόνι Ταπάλοβιτς, ο οποίος και τον συνοδεύει.

Πηγή: gazzetta.gr