Τα δύο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ ξεχωρίζουν στο «δεύτερο πιάτο» της επανέναρξης της Super League με την 1η αγωνιστική των play-offs.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα ψάξουν το διπλό που θα τους φέρει ακόμα πιο κοντά στο πρωτάθλημα χωρίς τρανταχτές απουσίες (εκτός είναι οι Χριστοδουλόπουλος, Σουντανί, Μπρούνο και Μορ), ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα παραταχθεί με αρκετά προβλήματα με στόχο να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή, αλλά και να διατηρηθεί στη δεύτερη θέση.

Ο Αμπέλ Φερέιρα καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς τους τιμωρημένους Ίνγκασον – Γιαννούλη και τους τραυματίες Κρέσπο, Αουγκούστο και Ζαμπά.

Στο έτερο ματς της ημέρας που ξεχωρίζει, η ΑΕΚ θα ψάξει τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό, καθώς με γκέλα του ΠΑΟΚ στην Τούμπα θα μπει σε θέση οδηγού όσων αφορά την έξοδο στο Champions League.

Για την Ένωση εκτός είναι οι Γαλανόπουλος και Παουλίνιο, ενώ στη διάθεση του Μάσιμο Καρέρα τέθηκαν οι Αραούχο και Ολιβέιρα.

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, στόχος του είναι να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός και να κλείσει θετικά με τον Γιώργο Δώνη στον πάγκο του εν μέσω των συζητήσεων για μειώσεις στους μισθούς λόγω κορονοϊού.

Στην «πράσινη» αποστολή συμπεριλήφθη ο Δημήτρης Κουρμπέλης, ενώ εκτός έμειναν οι Μπεκ, Πούγγουρας και Περέα.

Τέλος, στο μοναδικό ματς για τα play-out η ΑΕΛ φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης, με τις δύο ομάδες να μην έχουν κίνητρο, καθώς η διαφορά τους από τις θέσεις που οδηγούν στη Super League 2 είναι διψήφια.