Μόνη πρώτη και με τη βούλα στην κορυφή του ομίλου η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί επωφελήθηκαν την ήττα του Παναθηναϊκού και επικρατώντας 83-79 της Μάλαγα στην Βαρκελώνη, έκαναν το 4X4 στο top-16 της Ευρωλίγκας.

Ένα σερί στην αρχή της τέταρτης περιόδου ήταν αρκετό για να «καθαρίσει» την υπόθεση. Στο 2-2 η Μάλαγα πλέον που το πάλεψε πάρα πολύ μέσα στο «Παλάου».

Πρώτος σκόρερ για τους «μπλαουγκράνα» ο Νάχμπαρ με 13, ενώ 12 είχε ο Παπανικολάου με 3/3 δίποντα και 2/2 τρίποντα!

Το ματς:

Με τον… καυτό Παπανικολάου, η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε νωρίς-νωρίς με 11-2! Το τρίποντο του Χουέρτας έγραψε το double score (14-7), ενώ οι Καταλανοί ξέφυγαν εκ νέου με 9, 23-14. Κι όμως η Μάλαγα με ένα μίνι «ξέσπασμα» στο φινάλε της πρώτης περιόδου όχι μόνο μάζεψαν τη διαφορά, αλλά πλησίασαν σε απόσταση… βολής για το 25-24!

Το παιχνίδι είχε αρχίσει ξανά, ήταν πραγματικό ντέρμπι και καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να αποσπαστεί στο σκορ. Έτσι, αν και οι Καταλανοί πήραν ένα προβάδισμα έξι πόντων (34-28), εντούτοις το έχασαν… με την μία, με τους Ανδαλουσιάνους να ισοφαρίζουν (36-36). Και έστω και οριακά οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια με διαφορά δύο πόντων (44-42).

Η Μάλαγα όχι μόνο δεν τα παράταγε αλλά παρουσιαζόταν έτοιμη να αλώσει τη Βαρκέλωνη. Άλλωστε στο 24’ είχε πάρει προβάδισμα 6 πόντων με 49-55. Οι γηπεδούχοι σα να ξύπνησαν και κατάφεραν να μειώσουν στον πόντο (56-57), όμως και πάλι οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τη δύναμη και τις λύσεις να αποσπαστούν στο +7 (56-63). Ένα σερί 5-0 από πλευράς «μπλαουγκράνα» ήταν καθοριστικό στο τέλος της τρίτης περιόδου, καθώς κατάφεραν να κλείσουν στο καλάθι τη διαφορά στο 30’ (66-68).

Και εκεί η Μπάρτσα το… τέλειωσε! Με «βομβαρδισμό» τριπόντων κι άμυνα από «ατσάλι», οι Καταλανοί έκαναν σερί 14-2 και πέρασαν μπροστά με 79-70, πετυχαίνοντας το ξέσπασμα που ζητούσαν για να «κλειδώσουν» τη νίκη. Η Μάλαγα έκανε την απέλπιδα προσπάθεια να επιστρέψει, πετυχαίνοντας δύο κρίσιμα τρίποντα με τους Βιντάλ και Σουάρεθ, ωστόσο η Μπαρτσελόνα δεν ήταν διατεθειμένη να αφήσει το ροζ φύλλο αγώνα και με το 83-69 έκανε το 4×4!

Πηγή: Sport-fm.gr