Οι ομάδες της Premier League ψήφισαν ομόφωνα για την έναρξη κανονικών προπονήσεων πλέον.

Η επιστροφή των ομάδων στις ατομικές προπονήσεις, την περασμένη εβδομάδα, έγινε με προβλήματα, αφού υπήρξαν παίκτες που αρνήθηκαν να εμφανιστούν στα προπονητικά κέντρα λόγω φόβου για τον κορονοϊό.

Όλες οι ομάδες έδειξαν κατανόηση και συνεχίζουν να δείχνουν, αλλά παράλληλα εργάζονται και για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, για την οποία έγινε ένα σημαντικό βήμα την Τετάρτη.

«Ψηφίστηκε σήμερα ομόφωνα για να ξαναρχίσουν τις προπονήσεις με επαφή, κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς την επανεκκίνηση της Premier League όταν αυτό κριθεί ασφαλές.

Οι ομάδες μπορούν τώρα να προπονούνται σε ομαδικό πρόγραμμα – επιτρεπομένων των τάκλιν – ελαχιστοποιώντας κάθε περιττή στενή επαφή», αναφέρει η Λίγκα σε σχετική ανακοίνωση και συμπλήρωσε.

«Προτεραιότητα της Premier League είναι η υγεία και η ευημερία όλων των συμμετεχόντων. Υπάρχουν αυστηρά ιατρικά πρωτόκολλα που διασφαλίζουν ότι το προπονητικό κέντρο είναι το ασφαλέστερο δυνατό περιβάλλον και οι παίκτες και το προσωπικό θα συνεχίσουν να υποβάλλονται σε τεστ για τον κορονοϊό δύο φορές την εβδομάδα.

Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται όπως και οι εργασίες για τη συνέχιση της σεζόν όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες».