Ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται η τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το πρωί (11:00) της Τετάρτης 29 Απριλίου στη Super League, καθώς αυτή αναμένεται να κρίνει την τύχη του πρωταθλήματος 2019-20. Οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ θα κληθούν να αποφασίσουν για την ολοκλήρωση της σεζόν, ωστόσο πολλά θα εξαρτηθούν από τις κυβερνητικές κινήσεις.

Όσα ανακοινώθηκαν χθες, δεν ευνοούν την άμεση επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης. Ωστόσο, το πιθανότερο σενάριο θέλει η κυβέρνηση να ανακοινώνει πως τα αθλητικά κέντρα θα ανοίξουν για ατομικές προπονήσεις (ή σε πολύ μικρές ομάδες ατόμων) στις 11 Μαΐου και στις 18 του μήνα να αρχίσουν οι ομαδικές προπονήσεις, κάτι που θα αρχίσει να βάζει τη δρομολόγηση του προγραμματισμού σε κάποιες… ράγες.

Εάν αυτό συμβεί, τότε λογικά θα υπάρξει μια περίοδος προετοιμασίας τριών – τεσσάρων εβδομάδων για να αρχίσουν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ στα μέσα Ιουνίου και να ολοκληρωθούν στα τέλη Ιουλίου. Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει το «αν», που έχει να κάνει με την επαναλειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Μάλιστα, για τα παιχνίδια που θα κρίνουν την παραμονή, φαίνεται να υπάρχει μια τάση από αρκετές ομάδες να μην διεξαχθούν και να μην υπάρξει υποβιβασμός, κάτι που σημαίνει ότι θα γίνει εκ νέου αναδιάρθρωση. Ωστόσο, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα βρει και αρκετούς αντίθετους, με τη FIFA και την UEFA να δείχνουν επίσης αρνητικές.