Με επιστολή προς τον πρόεδρο της Super League 1, Μηνά Λυσάνδρου, ο Ολυμπιακός ζητάει οικονομική ενίσχυση για τις μικρότερες ομάδες.

Η UEFA ανακοίνωσε ότι θα μοιράσει στις ομοσπονδίες – μέλη της το ποσό των 236,5 εκατ. ευρώ για οικονομική ενίσχυση των ομάδων αφού ο κορονοϊός προκαλεί σοβαρό πρόβλημα.

Τα λεφτά που θα δοθούν στην ΕΠΟ, λοιπόν, ο Ολυμπιακός ζητάει να μοιραστούν στις ομάδες που θα τερματίσουν από την 5η θέση ως τη 14η του πρωταθλήματος, αφού προφανώς αυτές έχουν και μικρότερα έσοδα.

Η σχετική επιστολή των Πειραιωτών προς τον Μηνά Λυσάνδρου αναφέρει τα εξής.

«Κύριε Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζουμε όλοι μας η πανδημία του COVID -19 δημιούργησε μια πρωτοφανή συνθήκη στο ποδόσφαιρο παγκοσμίως, και το ελληνικό πρωτάθλημα δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Όποια κι αν είναι η εξέλιξη της αγωνιστικής περιόδου από δω κι έπειτα είναι βέβαιο ότι η ζημία που έχει υποστεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι τεράστια. Θεωρούμε πως όλοι μας πρέπει να εργαστούμε στην κατεύθυνση να μην αποδειχθεί και μη αναστρέψιμη.

Στα πλαίσια αυτά αναλαμβάνονται σε διεθνές επίπεδο από τις FIFA και UEFA συνεχείς πρωτοβουλίες για την οικονομική στήριξη του ποδοσφαίρου ώστε να συγκρατηθούν οι απώλειες και να διασωθούν οι σύλλογοι , χωρίς τους οποίους δεν υπάρχει οργανωμένο ποδόσφαιρο.

Μόλις χθες η UEFA ανακοίνωσε ότι προτίθεται να διαθέσει 236.5 εκ. ευρώ στις Ομοσπονδίες – Μέλη της μέσω του προγράμματος “Hat Trick” αφήνοντας ωστόσο ελεύθερες τις Ομοσπονδίες να αποφασίσουν που θα κατευθυνθούν τα χρήματα αυτά χωρίς να τις δεσμεύει από τους σκοπούς του προγράμματος.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Πρόεδρο της UEFA κ. Αλ. Τσέφεριν το ποσό που θα αποδοθεί σε κάθε Ομοσπονδία για το υπόλοιπο της τρέχουσας περιόδου αλλά και την επόμενη περίοδο θα ανέρχεται στα 4,3 εκ. ευρώ. (πηγή : https://www.uefa.com/insideuefa/news/newsid=2641748.html ).

H Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ προτείνει – αντί τα εν λόγω ποσά να κατασπαταληθούν με αδιαφανείς διαδικασίες σε παχυλές αμοιβές ημετέρων κατά την προσφιλή τακτική της Ομοσπονδίας- η Superleague να απαιτήσει το ποσό αυτό να αποδοθεί από την ΕΠΟ προς τον Συνεταιρισμό και τα μέλη του με σκοπό ενδεικτικά :

– την ενίσχυση όλων των ΠΑΕ που θα καταλάβουν τις θέσεις από 5-14 του πρωταθλήματος,

– την επιχορήγηση της συντήρησης όλων των γηπέδων της SL1 καθώς και

– την κάλυψη του κόστους τυχόν απαιτούμενης προσαρμογής των γηπέδων ή και της διοργάνωσης συνολικά του πρωταθλήματος για τη διεξαγωγή αγώνων σύμφωνα με τα πρωτόκολλα υγείας που θα εκπονηθούν.

Για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε όπως θέσετε προς συζήτηση το θέμα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στην αυριανή (29/04/2020) συνεδρίαση του ΔΣ μέσω τηλεδιάσκεψης , προκειμένου τα Μέλη του Συνεταιρισμού να λάβουν μια κοινή απόφαση και να τεθεί το πλαίσιο της διεκδίκησης του πόσου αυτού από την Ομοσπονδία.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες».