Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Κι ο Θανάσης Κολιτσιδάκης βλέποντας τον Ηρόδοτο πρωτοπόρο στον έκτο όμιλο της Γ’ Εθνικής πιστεύει ακράδαντα πως η ομάδα του μπορεί να κερδίσει την ΑΕΚ την Τετάρτη στο εξ αναβολής ματς του Παγκρητίου, όπως δήλωσε μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο τεχνικός του συλλόγου της Κρήτης, πάντως, εκτιμά πως εύκολα ή δύσκολα η «Ένωση» θα πάρει την άνοδο για τη Football League.

Παράλληλα ο παλαίμαχος αμυντικός μίλησε για τις εντυπώσεις που του έχουν αφήσει ως τώρα οι ομάδες που υπηρέτησε ως ποδοσφαιριστής.

Αναλυτικά, ο Θανάσης Κολιτσιδάκης μίλησε για:

-τον αγώνα με την ΑΕΚ
: «Είναι ένα παιχνίδι ούτε μεγάλης βαθμολογικής αξίας ούτε που θα κρίνει κάτι. Όμως όπως έχουν έρθει τα πράγματα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, για να δούμε αν η ΑΕΚ μπορεί να αντεπεξέλθει σε ένα τέτοιου είδους ματς. Εκτός έδρας δεν τα πάει καλά.

Δεν μπορούμε όμως να συζητάμε ότι η ΑΕΚ δεν θα πάρει το πρωτάθλημα και δεν θα ανέβει. Θεωρώ πως είτε εύκολα είτε δύσκολα θα κερδίσει την άνοδο.

Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε την ΑΕΚ και μπορούμε να την κερδίσουμε. Αυτό θα επιδιώξουμε να κάνουμε. Είναι πρόκληση για όλα τα παιδιά αυτά τα ματς. Αντιμετωπίζουν το ματς με ηρεμία, το πιστεύουν κι αυτό μου δίνει κι εμένα τη δυνατότητα να λέω ότι πάμε για τη νίκη».

-τις διαφορές ΑΕΚ και Ηροδότου
: «Η ΑΕΚ έχει μεγάλο μπάτζετ. Αν χρειαστεί μπορεί να πάρει παίκτες και να αλλάξει εικόνα τον Ιανουάριο. Έχει μεγάλο βάθος και σε έναν μαραθώνιο δεν ξέρω αν εμείς μπορούμε να αντέξουμε. Εμείς κάνουμε μια πολύ καλή προσπάθεια και στόχος μας από την αρχή ήταν να σωθούμε.

Δεν αλλάζει αυτός ο στόχος. Θέλουμε να αναδείξουμε παίκτες από την ακαδημία μας και να βγάλουμε παίκτες που θα πρωταγωνιστήσουν. Στόχος του Ηροδότου δεν είναι ο πρωταθλητισμός, αφού και με τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου δεν μπορούμε να αντέξουμε στη Football League. Αλλά ποιος ξέρει, αν η ομάδα έχει τη δυνατότητα να ανέβει μπορεί να βρεθεί ένας άνθρωπος να βάλει χρήματα».

-το αγωνιστικό προφίλ του Ηροδότου: «Έχουμε μια ομάδα που τρέχει 90 λεπτά. Παίζουμε επιθετικά, όχι μόνο στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα. Δεν περιμένουμε κανέναν αντίπαλο, αλλά προσπαθούμε να πιέσουμε ψηλά, να κλέψουμε μπάλες και να πετύχουμε γκολ. Φιλοσοφία μας είναι σε κάθε ματς να είμαστε εμείς κυρίαρχοι του παιχνιδιού».

-τις φιλοδοξίες του σαν προπονητής: «Έχω φιλοδοξίες, όπως είχα και σαν ποδοσφαιριστής και τις ικανοποίησα στο μεγαλύτερο βαθμό. Δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η επόμενη μέρα».

-την εικόνα που έχει σχηματίσει για τις παλιές του ομάδες: «Ο Παναθηναϊκός έδειξε μια πάρα πολύ καλή εικόνα απέναντι στην Καλλονή. Γίνεται σωστή δουλειά εκεί, αλλά θέλει σταθερότητα. Ο Ατρόμητος, που θα αντιμετωπίσει το Σάββατο, είναι πολύ καλύτερη ομάδα από την Καλλονή.

Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα με φιλοδοξίες, γεννημένος πρωταθλητής. Τον Απόλλωνα τον έχω δει σε δύο παιχνίδια, πριν έρθει ο νέος προπονητής.

Μου έδειξε ότι δεν είχαν καταλάβει οι παίκτες ή οι προπονητές σε ποια κατηγορία έπαιζαν. Έβλεπα μια ομάδα πολύ σοφτ, πολύ χαλαρή, με προβλήματα στο αμυντικό κομμάτι. Ο ΟΦΗ έδειξε καλά δείγματα γραφής στα παιχνίδια πριν τον Ατρόμητο.

Είναι μεγάλη ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά ψάχνει ηρεμία, παίκτες, προπονητή, διοίκηση, αλλά μάλλον δεν τα έχει βρει. Δεν υπάρχει μια σταθερότητα, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει αυτή την εικόνα που δεν αρέσει σε κανέναν».

Πηγή: sport-fm.gr