Τις υποψηφιότητες για τους κορυφαίους αθλητές της χρονιάς ανακοίνωσε ο ΠΣΑΤ, με τους Βασίλη Σπανούλη και Σπύρο Γιαννιώτη να «μονομαχούν» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά για το βραβείο.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης είναι υποψήφιος για τρίτη σερί χρονιά, ενώ πέρυσι είχε πάρει το βραβείο αφήνοντας δεύτερο τον μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού.

Την τριάδα των επικρατέστερων συμπληρώνει ο αθλητής του Πινγκ Πονγκ Παναγιώτης Γκιώνης, στη θέση του Ηλία Ηλιάδη, ο οποίος είχε ψηφιστεί την περασμένη χρονιά.

Aναλυτικά, οι υποψηφιότητες σε κάθε κατηγορία:

Oι τρεις επικρατέστεροι για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή, είναι (με αλφαβητική σειρά), οι ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ Σπύρος (Κολύμβηση), ΓΚΙΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Πιγκ Πογκ), ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ Βασίλης (Μπάσκετ).

Οι τρεις επικρατέστερες για τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας της χρονιάς είναι (με αλφαβητική σειρά), οι ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ Βάσω (Ξιφασκία), ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ Κατερίνα (Κωπηλασία), ΠΡΕΒΟΛΑΡΑΚΗ Μαρία (Πάλη).

Οι τρεις επικρατέστερες για τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας είναι (με αλφαβητική σειρά), οι ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΝΔΡΩΝ, ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ.

Επικρατέστεροι για τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή είναι (με αλφαβητική σειρά), οι ΜΟΡΦΕΣΗΣ Γιώργος (Πόλο), ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ Γιώργος (Μπάσκετ), ΣΑΝΤΟΣ Φερνάντο (Ποδόσφαιρο).

Επικρατέστεροι για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή με αναπηρία είναι (με αλφαβητική σειρά), οι ΒΑΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Γιώργος (Στίβος), ΚΩΣΤΑΚΗΣ Γιάννης (Κολύμβηση), ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ Γρηγόρης (Μπότσια).

Επικρατέστερες για τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας με αναπηρία είναι (με αλφαβητική σειρά), οι ΚΑΝΤΖΑ Παρασκευή (Στίβος), ΚΟΡΟΚΙΔΑ Δήμητρα (Στίβος), ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ Μαρία (Στίβος).

Επικρατέστερες για τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας με αναπηρία είναι (με αλφαβητική σειρά), οι ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ, ΟΜΑΔΑ ΞΙΦΟΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ), ΟΜΑΔΑ ΜΠΟΤΣΙΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ BC3.

Τα αποτελέσματα, που προέκυψαν μετά την ψηφοφορία 478 αθλητικών συντακτών, θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που θα γίνει τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στις 19.00 στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του ΣΕΦ.

Πηγή: sport-fm.gr