Τον Ιούλιο του 2021 ενδέχεται να γίνει η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, που ήταν προγραμματισμένοι για το καλοκαίρι, όμως αναβλήθηκαν λόγω κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK, οι διαπραγματεύσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής με την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων βρίσκονται στην τελική ευθεία και φαίνεται πως καταλήγουν στην έναρξη των αγώνων του Τόκιο στις 23 Ιουλίου 2021, με την τελετή λήξης να γίνεται την 8η Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή είναι η πρώτη αναβολή στη σύγχρονη ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων έπειτα από 124 χρόνια, αν κι έχουν ακυρωθεί εξαιτίας πολέμων αρκετές φορές, όπως εκείνοι του 1940, που επρόκειτο επίσης να διεξαχθούν στο Τόκιο.

Πακέτο μέτρων στήριξη της οικονομίας ετοιμάζει η ιαπωνική κυβέρνηση

Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων αποτέλεσε μεγάλο πλήγμα για την Ιαπωνία, καθώς είχε επενδύσει σε αυτούς περίπου 12 δισ. δολάρια, με την κυβέρνηση της χώρας να ετοιμάζει πακέτο μέτρων για την τόνωση της οικονομίας.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της χώρας, Σίνζο Άμπε, τόνισε ότι το πακέτο μέτρο στήριξης που θα ανακοινωθεί θα είναι το μεγαλύτερο που έχει υπάρξει ποτέ στην Ιαπωνία.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Γιασουτόσι Νισιμούρα, υπογράμμισε σε συνέντευξή του ότι θα ληφθούν υπόψη το γεγονός ότι η αναβολή των αγώνων θα μειώσει κατά δισεκατομμύρια δολάρια τη ζήτηση τόσο φέτος όσο και το 2021, ως τη διεξαγωγή της διεθνούς αθλητικής διοργάνωσης.