Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου αναμένονται πλέον οι εξελίξεις όσον αφορά στην τύχη της Ξάνθης, έπειτα από τη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσής της όσον αφορά το μετοχολόγιό της, αλλά και το ζήτημα της ανάκλησης του πιστοποιητικού συμμετοχής της στο πρωτάθλημα.

Η αυτήν τη φορά διαδικασία ξεκίνησε κανονικά και είχε διάρκεια περίπου τριών ωρών. Σε αυτήν πρόσθετες παρεμβάσεις έκαναν Ολυμπιακός, ΑΕΛ και Πανιώνιος, ενώ οι Ακρίτες παρουσίασαν το σκεπτικό τους, βάσει του οποίου ελπίζουν ότι θα δικαιωθούν.

Με τη λήξη της εκδίκασης, όλες οι πλευρές πήραν προθεσμία να καταθέσουν υπομνήματα ως την προσεχή Τρίτη, ενώ δεν αποκλείεται η απόφαση να γίνει γνωστή σχεδόν άμεσα.

Η ιστοσελίδα gazzetta.gr, προχώρησε σε μια σταχυολόγηση των σημαντικότερων κομματιών από τις τοποθετήσεις των νομικών επιτελείων, καθώς έδωσαν το «παρών» συνολικά 13 δικηγόροι. Πέντε από την πλευρά της Ξάνθης, πέντε από την πλευρά του Ολυμπιακού, δύο από την πλευρά του Πανιώνιου και ο Αλέξης Κούγιας από την ΑΕΛ.

Συγκεκριμένα…

  • Επί της απόφασης. Μέχρι την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι δόθηκε περιθώριο για τα υπομνήματα των ομάδων, οπότε η απόφαση προορίζεται για μετά. Από το μεσημέρι της Τρίτης και έπειτα δηλαδή.
  • Η Ξάνθη δεν παρουσίασε προσωρινή διαταγή δικαστηρίου. Είτε από το Συμβούλιο Επικρατείας είτε από το διοικητικό εφετείο. Οι εκπρόσωποί της διευκρίνισαν προς την πλευρά του κ. Κούγια ότι δεν υπάρχει απόρριψη, απλά ότι μπορεί να μην έχει κριθεί ακόμα. Εάν προκύψει προσωρινή διαταγή στην πορεία βέβαια αυτό μπορεί να επηρεάσει την υπόθεση.
  • Οι Ακρίτες, στην υπερασπιστική τους γραμμή έκαναν λόγο για εκ παραδρομής λάθος στο δηλωθέν μετοχολόγιο και επέμεναν ότι ο αθλητικός δικαστής πρέπει να μπει στην ουσία της υπόθεσης, να δει όλες τις παραμέτρους και να αξιολογήσει ότι υπάρχουν αυθαίρετες προσεγγίσεις.
  • Οι Ολυμπιακός, Πανιώνιος και ΑΕΛ ζήτησαν από τον κ. Μάρκου να επιβάλλει τις απαιτούμενες κυρώσεις και τον υποβιβασμό της Ξάνθης, μην μπαίνοντας στην ουσία της υπόθεσης καθώς το έχει κάνει ήδη η ΕΕΑ.
  • Σε αρκετές περιπτώσεις επί της διαδικασίας παρατηρήθηκε μπέρδεμα με τους ισχύοντες κανονισμούς και νόμους και διαφορετική ανάγνωση ανάλογα με το τι ήθελε η κάθε πλευρά.
  • Το δικαστήριο δεν έδειξε να έχει καταλήξει κάπου. Ο κ. Μάρκου έδειχνε μετέωρος σε κάποια ζητήματα. Ακόμα και στο θέμα της τροπολογίας επί των ποινών για το άρθρο 69. Επίσης το εάν θα μπει στην ουσία ή όχι. Το εάν απλώς θα επιβάλλει ποινές – κυρώσεις ή εξετάσει την βασιμότητα των παραβάσεων.
  • Επί της τροπολογίας στο άρθρο 69 η Ξάνθη επέμεινε στο ότι φτιάχτηκε για να ισχύει από φέτος, ενώ οι άλλες ΠΑΕ ισχυρίστηκαν πως δεν πιάνει τους Ακρίτες ως περίπτωση.
  • Ο Ολυμπιακός στις αναφορές του στάθηκε στο γεγονός ότι η Ξάνθη έχει τουλάχιστον δύο παραβάσεις και έκανε αυτές τις ενέργειες για να αποκρύψει την πολυϊδιοκτησία.

«Εσείς να δείτε πως θα πέσετε»

Ο νομικός εκπρόσωπος της Ξάνθης, Χρήστος Δετσαρίδης, απευθυνόμενος στην πλευρά του Πανιωνίου η οποία ζητάει τον υποβιβασμό της ακριτικής ομάδας είπε: «Εσείς πέφτετε ούτως ή άλλως», για να πάρει την απάντηση του δικηγόρου των Νεοσμυρνιωτών: «Εσείς να δείτε πως θα πέσετε».

Τα ειρωνικά εκ μέρους της Ξάνθης συνεχίστηκαν και προς την πλευρά του Ολυμπιακού λέγοντας να κάνει καταγγελία για να κερδίσει στα χαρτιά το ματς με την Άρσεναλ.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Κούγιας μπήκε στην όλη κουβέντα λέγοντας χαρακτηριστικά για την Ξάνθη: «Πρώτη φορά ακούω κάποιον να λέει πως έχει δίκιο και να ζητάει συνέχεια αναβολή». Τρίτη 12 το μεσημέρι τα υπομνήματα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.