Το πέναλτι του Βέρνερ ήταν αρκετό για να πάρουν το προβάδισμα για πρόκριση στους «8» οι Γερμανοί.

Στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης έγινε μια τρελή φάση, αφού η Λειψία άγγιξε τρεις φορές το γκολ με τους Σικ, Βέρνερ και Ανχελίνο αλλά με κάποιο τρόπο η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Η απάντηση της Τότεναμ ήρθε με την ευκαιρία του Μπέργκβαϊν και το ματς συνεχίστηκε με τους Γερμανούς να πατάνε καλύτερα και να έχει τις φάσεις για να σκοράρει, χωρίς όμως να τα καταφέρει ποτέ στο πρώτο ημίχρονο.

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το ματς στο 0-0, το οποίο κολάκευε τους Άγγλους.

Αυτό θα παρέμενε μέχρι το 58ο λεπτό, όταν ο Λάιμερ ανατράπηκε από τον Ντέιβις και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι, από όπου ο Βέρνερ έκανε το 0-1.

Η Τότεναμ του Ζοσέ Μουρίνιο προσπάθησε να αντιδράσει αλλά δεν ήταν σε κανένα σημείο του αγώνα πειστική, οπότε μοιάζει και δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι θα καταφέρει να ανατρέψει το σκορ στη ρεβάνς.

Τότεναμ: Γιορίς, Οριέ, Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Ντέιβις, Γουίνκς, Φερνάντες (64′ Ντομπελέ), Λο Σέλσο, Άλι (64′ Λαμέλα), Μπέργκβαϊν, Μόουρα.

Λειψία: Γκουλάτσι, Κλόστερμαν, Αμπάντου, Χάλστενμπεργκ, Μουκιελέ, Ζάμπιτσερ, Λάιμερ (83′ Φόρσμπεργκ), Ανχελίνο, Ενκουενκού (74′ Χαϊντάρα), Βέρνερ, Σικ (77′ Πόουλσεν).