Μπορεί ο Μάνουελ Νόιερ να είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες με την μπάλα στα πόδια, ενδεχομένως πιο τεχνικά προικισμένος και από πολλούς που παίζουν μακριά από τα γκολπόστ, ωστόσο η ιδέα να το γυρίσει στα μέσα της καριέρας του από γκολκίπερ, προκειμένου να γίνει μέσος, από πολλούς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως «τρελή».

Κάτι τέτοιο, όμως, δεν φαίνεται να ισχύει και για τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο γκολκίπερ των Βαυαρών είχε σημαντικό ρόλο στο χτίσιμο της επίθεσης της ομάδας του όταν ο Καταλανός τεχνικός βρισκόταν στον πάγκο του συλλόγου, με αποτέλεσμα να μπει στο μυαλό του δεύτερου αυτή η… φαεινή ιδέα.

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Μπάγερν, Κραλ Χάιντς Ρουμενίγκε, ο Γκουαρδιόλα είχε δηλώσει στον ίδιο πως θέλει να δοκιμάσει τον διεθνή τερματοφύλακα στη θέση του αμυντικού μέσου. Όμως, επικεφαλής της διοίκησης του γερμανικού συλλόγου ούτε που το σκέφτηκε.

«Το θυμάμαι σαν τώρα, μετά από μια κατάκτηση πρωταθλήματος, ήρθε ο Γκουαρδιόλα και μου είπε στα σοβαρά: “¨Θέλω να βάλω τον Νόιερ στο κέντρο”. Ήταν δύσκολο το να αλλάξω γνώμη στον Πεπ, ωστόσο στο τέλος αποφάσισε να μην προχωρήσει σε κάτι τέτοιο. Πάντως, είμαι σίγουρος πως ο Νόιερ θα τα κατάφερνε εξίσου καλά και σε αυτήν τη θέση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρουμενίγκε!

Και έστειλε το μήνυμα στον επόμενο προπονητή που ίσως και να σκεφτόταν την οποιαδήποτε αλχημεία στην Μπάγερν Μονάχου: «Τα πράγματα εδώ είναι διαφορετικά, οι συνθήκες που υπάρχουν, δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο κλαμπ».

Πιέσεις και στη Μάντσεστερ Σίτι για τον Γκουαρδιόλα

Αυτή η τάση για πειραματισμούς του Πεπ Γκουαρδιόλα τον έχει φέρει σε δύσκολη θέση και στη Μάντσεστερ Σίτι. Μετά την ήττα (2-0) από την Τότεναμ, ο Καταλανός τεχνικός μιλούσε επί 45 λεπτά στους παίκτες του, ωστόσο εκείνοι δεν φάνηκαν να ενθουσιάζονται με κάτι τέτοιο και τον συμβούλευσαν να βρει επιτέλους μια σταθερότητα, την οποία έχασε μόλις έφυγε ο Μικέλ Αρτέτα, για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Άρσεναλ.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, όταν ο 49χρονος τεχνικός ζήτησε από τους παίκτες του να του πουν την άποψή τους, εκείνοι του τόνισαν την ανάγκη να σταματήσει τις αλχημείες και να βρει ξανά σταθερότητα στα συστήματα τα οποία άλλαξε μετά την αποχώρηση του μέχρι πρότινος άμεσου συνεργάτη του.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι «πολίτες» δεν έχουν παρατάξει τα ίδια έντεκα πρόσωπα σε απανωτά ματς σε ολόκληρη την τρέχουσα σεζόν.